A Lleida

Catalunya registra temperatures rècord per a l’octubre a l’interior i el Pirineu

Catalunya registra temperatures rècord per a l’octubre a l’interior i el Pirineu

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un total de 49 de les 115 estacions automàtiques de la xarxa XEMA del servei Meteocat de Catalunya, que compten amb més de 20 anys d’antiguitat, han registrat aquest diumenge temperatures rècord per a l’octubre.

Les estacions que han registrat aquestes temperatures rècord, ha informat el Meteocat, estan situades en comarques de Ponent, el Pirineu i el centre de Catalunya.

La temperatura màxima registrada aquest diumenge han sigut els 34,9 graus de la localitat lleidatana de Sant Romà d’Abella, a la comarca del Pallars Jussà. Aquest registre supera el que fins ara era el rècord, els 34,7 graus consignats a l’estació de Girona el 12 d’octubre del 2011.

Notícies relacionades

El Meteocat ha assenyalat a més que la temperatura màxima ha superat els 30 graus a la majoria de les valls del Pirineu, amb 31 a Viella i 30 a Puigcerdà. També s’han registrat 17 graus a 2.500 metres d’altitud.

Aquestes temperatures, indica el servei meteorològic, estan a dos o tres graus de les que es consideren normals al Pirineu al juliol i l’agost.