Alerta taronja per pluges: temporal de calamarsa i ratxes de vent molt fort al litoral mediterrani

Alerta taronja per pluges: temporal de calamarsa i ratxes de vent molt fort al litoral mediterrani

Efe / Carlos Barba

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha elevat a nivell taronja l’alerta al litoral sud de Castelló i el nord de la província de València, per tempestes acompanyades de calamarsa (de més de 2 centímetres), que han produït incidències com ara caigudes d’arbres i talls a Metrovalència.

L’alerta, també per ratxes de vent molt fort, està en curs i s’espera que finalitzi aquest diumenge cap a les 20.00 hores.

No obstant, es manté l’avís nivell groc, per pluges amb acumulats de 20 litres per metre quadrat en una hora, i tempestes acompanyades de calamarsa a tota la província de Castelló i a l’interior de València, fins a les 22.00 hores.

Aquest diumenge a la tarda s’han registrat ratxes molt fortes de vent a la Plana Baixa i el Camp de Túria, en general d’entre 80 i 90 quilòmetres per hora.

Caiguda d’arbres

Bombers del parc de la Plana Baixa s’han mobilitzat per retirar dos arbres caiguts a Almenara (Castelló), i també hi ha hagut intervencions del consorci provincial de València a Sagunt, per a la retirada d’un arbre i a Llíria, d’un pal de la llum.

S’ha interromput temporalment part de la circulació de la línia 2 de Metrovalència i el Centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha informat que les tempestes amb calamarsa avancen des de l’interior de la província de València i han afectat en l’última hora la comarca del Camp de Túria.

Quant a les precipitacions, en les últimes quatre hores s’han comptabilitzat a Villatoya 46,4 litres per metre quadrat, a Vilamarxant 31,4 l/m2, a Serra 27,6 l/m2 i a Pedralba 22,6 l/m2.

Cap a les 17.00 hores s’han registrat tempestes d’intensitat forta o molt forta al sud de la Plana d’Utiel-Requena, que han anat acompanyades de calamarsa.

Forta tempesta

També s’ha produït una forta tempesta sobre el Camp de Túria, amb «molts llamps i gran activitat a la zona de Llíria i Benissanó», que avançava cap al nord-est, a la Calderona i cap a la zona de Marines, Olocau i Gàtova, amb possibilitat de calamarsa.

Notícies relacionades

A Villatoya (Albacete), en el límit amb la província de València, hi ha hagut calamarsa gran i s’han acumulat 29 l/m2 al pas de la tempesta en poc menys de mitja hora.

Les tempestes que s’han format a Albacete s’han mogut cap al nord-est i es desplacen ràpidament, a més de 50 quilòmetres per hora, recorrent l’interior de la província de València.