Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui diumenge, 27 d’agost: pluja i tempestes

La primera onada de calor a Catalunya durarà fins divendres

Una de cada tres nits ha sigut tòrrida a BCN aquest estiu

La inestabilitat es refermarà al llarg del dia i la temperatura es desplomarà

Temps de Catalunya, avui diumenge, 27 d’agost: pluja i tempestes

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Catalunya afronta aquest diumenge, 27 d’agost, com una jornada de canvi radical respecte a fa uns quants dies. De passar de l’estiu caniculara les pluges i el refresc tèrmic.

Serà una jornada on el cel estarà molt ennuvolat o cobert en general, si bé la nuvolositat serà menys abundant a Ponent (on hi ha menys risc de pluja) i les Terres de l’Ebre, així com en l’extrem nord-est on es mantindrà entre poc ennuvolat i mig ennuvolat al llarg del dia.

Durant les primeres hores del matí s’espera precipitació en forma de xàfecs en qualsevol punt del país. No obstant, al llarg del matí aniran quedant restringits al litoral i prelitoral, especialment al sector central.

Aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. S’acumularan quantitats poc abundants en general tot i que localment podran ser abundants o molt abundants.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per pluja intensa (possibilitat de 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts) per a tot el litoral i prelitoral central i laprovíncia de Girona. La resta de Catalunya, a excepció de Ponent, estarà en risc moderat de pluges amb possibilitat de tempestes puntuals.

Notícies relacionades

A conseqüència d’això, el termòmetre es ressentirà. La temperatura mínima i màxima serà entre moderada i acusadament més baixa.

De cara a dilluns, tindrem una breu treva amb temperatura en ascens i una mica més d’estabilitat al cel, però possibilitat de pluja en l’àrea metropolitana i el Pirineu Occidental. Dimarts i dimecres torna a descendir el termòmetre i augmenta la inestabilitat.