Previsió meteorològica

Temps a Catalunya, avui dimecres, 23 d’agost: vorejant les nits infernals

Temps a Catalunya, avui dimecres, 23 d’agost: vorejant les nits infernals

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

2
Es llegeix en minuts

Catalunya comença aquest dimecres, 23 d’agost, després d’haver passat una nit amb temperatures extraordinàriament elevades. Alguns barris de l’àrea metropolitana de Barcelona s’han acostat a les mínimes de 30 graus, un registre que marca el límit del que es denomina com a ‘nit infernal’. La calor continuarà dominant la jornada i, de nou, hi haurà tempestes vespertines en zones muntanyoses.

El patró es torna a repetir. Pocs núvols fins al migdia, però a partir d’aleshores es formaran núvols al Pirineu i el Prepirineu que acabaran provocant xàfecs. La pluja també podria arribar al nord de la depressió central. Les precipitacions es podran veure acompanyades de tempesta.

Les temperatures mínimes han pujat en algunes comarques del litoral. La màxima també serà més alta. Els termòmetres superaran els 40 graus a Ponent i s’hi acostaran molt en sectors de l’interior i al prelitoral.

La Generalitat manté un dia més els avisos per calor intensa i per calor nocturna. La situació d’alerta continuarà en principi fins divendres.

Notícies relacionades

El vent només bufarà amb força moderada el centre de la jornada.

A partir de dijous, semblarà que pararà l’escalada dels termòmetres, però continuarà fent molta calor. La situació canviarà radicalment el cap de setmana. Diumenge tindrem temperatures per sota del que és habitual i s’estendran les precipitacions a moltes comarques. Tot apunta que la setmana vinent serà més fresqueta.