Pujada de temperatures

¿Quan arriba la calor canicular a Barcelona i resta de Catalunya?

La previsió del temps a Catalunya fa por: els mapes anuncien una situació perillosa aquest cap de setmana

El temps a Barcelona i resta de Catalunya: calor extrema en els pròxims dies, en directe

Confirmat: els estius ja no són el que eren, segons Aemet

¿Quan arriba la calor canicular a Barcelona i resta de Catalunya?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quan semblava que les altes temperatures s’acomiadaven temporalment, les prediccions meteorològiques tornen a anunciar una pujada als termòmetres de Catalunya. A més, aquesta vegada tot apunta que la calor canicular, pròpia de la temporada estival, s’instal·larà definitivament a la comunitat catalana a partir de divendres.

Si bé és cert que fins dijous la calor serà suportable, un canvi sobtat a partir de l’endemà, provocat per una massa d’aire tropical d’origen marí, dispararà les temperatures fins a valors pròxims als 40 graus centígrads.

Pic de calor

Notícies relacionades

Tal com avancen diversos mitjans especialitzats, el punt àlgid d’aquest episodi de calor se situaria entre el diumenge i dilluns, quan el mercuri als termòmetres podria arribar a superar la marca del 40 com a conseqüència de la baixada d’aire calent a altituds pròximes als 1.500 metres, que donaria lloc a un escalfament generalitzat.

A l’espera de conèixer si aquest episodi de calor presenta les condicions per ser considerat com una onada de calor, els pronòstics sí que avancen que les nits tornaran a ser molt caloroses, i poden arribar fins i tot a obligar el Servei Meteorològic de Catalunya a activar avisos.

Temes:

Temps Calor