Previsió

El sorprenent anunci dels meteoròlegs sobre les pluges i tempestes a Espanya: «Sense data final»

  • Sorprenent: l’Aemet prediu el temps que farà el 23 J

  • El catàleg de fenòmens després del pas de la DANA, segons Roberto Brasero

El sorprenent anunci dels meteoròlegs sobre les pluges i tempestes a Espanya: «Sense data final»

eltiempo.es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La coincidència és total. Els meteoròlegs afirmen que tenim inestabilitat per a dies, amb tempestes i xàfecs intensos, moltes vegades amb calamarsa. I, de moment, no sembla que vegem quan pararan: «Pluges i tempestes sense data final a Espanya», augura la meteoròloga d’eltiempo.es Marta Almarcha.

Els xàfecs tempestuosos es repetiran al llarg de tota la setmana en àmplies zones de la Península, sobretot a la tarda. La responsable d’aquesta situació és la denominada borrasca freda aïllada (BFA), les restes d’una antiga DANA, que s’anirà debilitant a mesura que s’acosti a Espanya.

Malgrat aquest debilitament, l’aire fred en altura sacsejarà l’atmosfera i dispararà el risc de tempestes intenses. Aquest dimecres podran ser especialment fortes a l’interior nord-oest, zones altes, punts del centre i al sud-est.

«Dijous a la tarda la situació serà similar, amb xàfecs i tempestes en àmplies zones del país a partir del migdia, destacant per la seva intensitat a les mateixes zones que les de dies anteriors», augura Almarcha.

El juny començarà igual

Notícies relacionades

I la situació continuarà així de convulsa en els primeres dies de juny. Divendres la borrasca s’haurà dissipat, però continuarà l’aire fred en altura. Aquell dia, els xàfecs arribaran a més territoris peninsulars, per exemple el sud-oest.

I el cap de setmana, tres quarts del mateix: tempestes a bona part d’Espanya i als arxipèlags.

Temes:

Borrasca Pluges