Pluges generalitzades

La DANA deixarà un cap de setmana passat per aigua: aquí és on plourà amb força a Espanya

  • Roberto Brasero revela quan serà el dia més plujós de l’any

  • La brutal imprudència amb un cotxet de bebè a les inundacions de Múrcia

La DANA deixarà un cap de setmana passat per aigua: aquí és on plourà amb força a Espanya

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts

De DANA en DANA i tiro perquè em toca. Les pluges continuaran regant gran part d’Espanya per l’entrada d’una altra depressió aïllada a nivells alts. Mentre encara es registren precipitacions per la gota freda que va afectar la península ibèrica en els últims dies, en especial a la zona sud-est, un altre fenomen de característiques semblants es discerneix al centre i el litoral del país. Aquí és on plourà amb força durant el cap de setmana.

Els meteoròlegs ja van advertir que la Península està sota un «ball de DANAs». L’última va entrar aquest dijous pel golf de Biscaia procedeix del nord d’Europa i després de travessar França. El seu desplaçament és ràpid i en 24 hores ja ha creuat el nord peninsular. Tot i que els efectes d’aquesta DANA seran breus, també seran intensos.

Notícies relacionades

Les pluges són generalitzades aquest divendres, tot i que durant el matí han sigut més intenses a la franja central i a la Comunitat de Madrid. «Durant el cap de setmana, seguirà la inestabilitat. Tant dissabte com diumenge, esperem xàfecs i tempestes, principalment a les tardes en àmplies zones del país. Els més forts s’esperen en punts de l’interior del sud-oest peninsular», informa la meteoròloga Marta Almarcha, d’eltiempo.es.

Per contra, les zones que tindran menys pluges aquest cap de setmana seran la costa cantàbrica i l’entorn de la vall de l’Ebre. Tot i així, seran unes eleccions municipals i autònomes passades per aigua.

Temes:

Temps Pluges