Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, divendres 26 de maig de 2023: fortes pluges al sud

La resta de comarques recuperaran l’estabilitat, tret del Pirineu i el Prepirineu

  • El Meteocat avisa: canvi imprevist del temps dijous i divendres

  • Els meteoròlegs posen data al final de les pluges

Temps a Catalunya avui, divendres 26 de maig de 2023: fortes pluges al sud

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Catalunya anirà recuperant la normalitat aquest divendres, 26 de maig de 2023. Serà de manera gradual, tot i que es mantindrà la inestabilitat sobretot al Pirineu i a les comarques de les Terres de l’Ebre. Aquestes últimes estan en avís per risc de pluges i acumulació d’aigua durant el matí. El cap de setmana serà plàcid.

Els núvols d’evolució aniran cobrint les zones muntanyoses al llarg del dia. Les comarques del sud de Catalunya es mantindran tapades ja des de primeres hores del dia.

Els xàfecs al Pirineu i el Prepirineu començaran a mig matí i es prolongaran fins a la nit. Paral·lelament, a les comarques de l’extrem sud s’esperen pluges fins al migdia. Aquestes precipitacions podran ser d’intensitat localment forta i amb acumulació important d’aigua. Segons el Meteocat, es podran acumular en aquesta zona fins a 100 litres per metre quadrat en tot l’episodi.

Les temperatures mínimes seran més baixes. En canvi, les màximes creixeran a gairebé totes les comarques.

Notícies relacionades

El vent bufarà amb ratxes moderades a partir de mig matí a tot el territori.

Dissabte i diumenge seran bàsicament assolellats, tot i que reapareixeran els xàfecs vespertins a les comarques pirinenques. La setmana començarà amb nous xàfecs irregulars a diferents comarques.