Previsió del temps

Mario Picazo anuncia una dosi d’aigua a Espanya tot i que «no arribi a tothom»

Les grans catàstrofes que castigaran la Terra durant les setmanes vinents

Emotiu tancament d’un bar de tota la vida al centre de Barcelona: «El cor se’ns trenca»

Mario Picazo alerta d’aquest fenomen meteorològic «sense precedents»

Mario Picazo anuncia una dosi d’aigua a Espanya tot i que «no arribi a tothom»

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Alexandra Costa

L’arribada de més precipitacions és imminent. Són molt esperades després que les de la primera quinzena de maig no fossin suficient per sufocar l’episodi de sequera que pateixen diversos territoris espanyols i Catalunya en particular. Els núvols i la inestabilitat meteorològica s’instal·laran en gran part de la península durant el cap de setmana, així com unes temperatures més baixes de l’habitual en aquesta època de l’any. La qüestió és: ¿On plourà?

A diferència de les dues primeres setmanes de maig, on les pluges es van apropiar de la meitat nord de la península, les de les pròximes hores no discriminaran el territori. «La bona notícia és que arribaran a zones que porten mesos sense veure caure una sola gota,», indica aquesta dijous Mario Picazo. No obstant, ho faran d’una manera que no ajuda la sequera: en algunes comunitats autònomes cauran en forma d’intenses tempestes o fins i tot de calamarsa.

Notícies relacionades

L’aire fred en altura s’ocuparà d’estendre les precipitacions per gairebé totes les comunitats, tot i que seran més freqüents en zones del sud peninsular, Ceuta i Melilla. Al llarg del cap de setmana s’estendran també per les comunitats del Mediterrani, el nord peninsular i de manera més aïllada per moltes zones de l’interior i sud de la península, coincideixen a pronosticar els experts meteoròlegs.

Picazo recalca l’arribada de pluges a Andalusia. «Per fi tindran la seva dosi d’aigua tot i que no arribi a tothom», ha dit l’expert en un tuit. En canvi, les comunitats que no veuran gairebé aigua són Aragó i Navarra.