Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui diumenge 30 d’abril del 2023: benvinguda la pluja

La meitat nord del territori es veurà de nou regada amb precipitacions de menor intensitat que el dia anterior

  • El Meteocat avisa: aquesta setmana batrem rècords

  • Arriba el temut ‘forn ibèric’

  • ¿Plourà al concert de Bruce Springsteen a Barcelona?

Temps de Catalunya, avui diumenge 30 d’abril del 2023: benvinguda la pluja
2
Es llegeix en minuts

Gran part de Catalunya continuarà aquest diumenge, 30 d’abril, amb l’episodi de pluges intermitents que, en part i de manera mínima, reverteixen una situació de sequera extrema que estem patint. Són xàfecs que no solucionaran el problema, però que obren una porta a l’esperança que aquest maig, segons anuncien els models a mitjà termini, pugui ser més plujós del que és habitual.

Així, a partir de mig matí s’esperen xàfecs en punts del Pirineu, el Prepirineu i la resta de la meitat nord i est. Seran d’intensitat entre feble i moderada, tot i que localment podrà ser forta a partir del migdia, i sovint anirà acompanyada de tempesta i localment de calamarsa o pedra com ja va passar dissabte a la tarda.

A la resta del territori, especialment en la meitat sud de Catalunya, la previsió és de cel espaiós o poc ennuvolat per bandes de núvols alts que creuaran d’oest a est, i que seran més abundants a partir del migdia, en què localment podran deixar el cel mig ennuvolat.

Al vessant nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat o cobert fins a mig matí i entre mig ennuvolat i molt a partir de llavors.

Temperatures amb tendència a la baixa

Temperatures amb tendència a la baixaLes previsions per a diumenge són, en principi, molt similars a les de dissabte. Els termòmetres es mantindran gairebé iguals, tot i que les temperatures podrien ser lleugerament més baixes.

El termòmetre es mantindrà molt estable durant tot el dia, amb temperatures d’aproximadament 20 graus. En algunes localitats s’arribarà als 25 graus durant el migdia.

Cel ennuvolat per a dilluns

Notícies relacionades

Dilluns s’esperen precipitacions durant la matinada i les primeres hores del matí al litoral, prelitoral i el nord i est de Catalunya.

El cel es preveu que estigui bastant aclarit fins al migdia, tot i que al nord i l’est i al Pirineu sí que estarà bastant ennuvolat des de primera hora del matí. A la tarda, els núvols s’estendran a la resta de poblacions.