Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dijous 27 d’abril de 2023: pujada dels termòmetres

El punt àlgid de l’episodi de calor es donarà entre divendres i dissabte

  • Avís de Mario Picazo sobre el que passarà aquest divendres al migdia

  • El Meteocat avisa: aquesta setmana batrem rècords

  • Arriba el temut ‘forn ibèric’

Temps de Catalunya, avui dijous 27 d’abril de 2023: pujada dels termòmetres

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Catalunya inicia aquest dijous, 27 d’abril, la tan anunciada escalada de temperatures deguda a la irrupció d’aire africà. El punt àlgid de l’episodi arribarà a partir de divendres. Mentrestant, avui tindrem un dia marcat per l’augment de la nuvolositat. Veurem el sol de manera intermitent, cosa que no impedirà l’alça dels termòmetres.

El cel es mantindrà mig tapat pel pas de núvols alts i mitjans, que seran més compactes al matí al nord, però que a l’avançar el dia cobriran tot el territori. Com és habitual, hi haurà núvols baixos en trams del litoral i la depressió central.

Només es preveuen pluges, en qualsevol cas molt febles, a l’extrem nord del Pirineu, sobretot al sector oriental.

Menys calor a la costa

Les temperatures màximes tornaran a pujar, especialment en comarques de l’interior, on de nou es podran superar els 30 graus. En trams de la costa amb prou feines es notarà la pujada tèrmica. Seran els oasis d’aquest episodi de calor.

Notícies relacionades

El vent podrà bufar amb força a la tarda a la Costa Brava.

Els termòmetres continuaran pujant. El pic de l’episodi de calor es donarà durant dissabte, quan batrem segur rècords de temperatures d’abril a Catalunya. Diumenge arribarà un front fred que posarà punt final a la calor i portarà pluges i tempestes a nombroses comarques.