Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dimecres 26 d’abril de 2023: preparats per a la calor africana

Els termòmetres tocaran sostre entre divendres i dissabte

  • Arriba la massa d’aire més càlida a l’abril des del 1980

  • El Meteocat avisa: aquesta setmana batrem rècords

  • Arriba el temut ‘forn ibèric’

Temps de Catalunya, avui dimecres 26 d’abril de 2023: preparats per a la calor africana

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

2
Es llegeix en minuts

Catalunya es prepara aquest dimecres, 26 d’abril, per a l’arribada de la massa d’aire africà que dispararà els termòmetres, que tocaran sostre entre divendres i dissabte. De moment, avui tindrem un dia marcat pels núvols i pluges al nord i la gradual pujada dels termòmetres en bona part del territori.

A partir del migdia els núvols augmentaran a les zones de muntanya del terç nord. Amb el pas de les hores, les masses ennuvolades s’estendran al nord de la depressió central i al nord de la costa i el prelitoral. Al sud dominarà l’ambient assolellat, amb núvols baixos al litoral en bona part de la jornada.

Començarà a ploure a l’extrem nord de Catalunya a l’acabar el matí, especialment al sector oriental. És possible que les precipitacions, localment poc abundants, vagin acompanyades de tempesta. La cota de neu pujarà dels 2.600 als 3.100 metres.

Les temperatures màximes seran similars a les d’ahir, quan es van superar els 30 graus a les Terres de l’Ebre.

Per avui s’espera que els termòmetres marquin registres superiors als de dimarts a Ponent, tot i que a la costa i el prelitoral central i sud podran baixar. Les parts més pròximes a la costa seran les que menys patiran el càstig de les altes temperatures d’aquests dies.

Es podran repetir els bancs de boira i boirina en punts de l’interior del nord-est i a l’extrem sud del litoral.

Notícies relacionades

El migjorn pot bufar amb força a la tarda a les comarques de la costa.

Malgrat la nuvolositat, que no acabarà de desaparèixer, Catalunya notarà en els pròxims dies la irrupció de la massa d’aire africà. Les previsions apunten que les temperatures tocaran sostre entre divendres i dissabte, i que diumenge conclourà l’episodi de calor.