Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dimarts 25 d’abril de 2023: més calor i pluges a la tarda

Les temperatures aniran pujant durant tota la setmana

  • El Meteocat avisa: aquesta setmana batrem rècords

  • Arriba el temut ‘forn ibèric’

  • Mario Picazo insisteix en el temut fenomen que va agafant forma a poc a poc

Temps de Catalunya, avui dimarts 25 d’abril de 2023: més calor i pluges a la tarda

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Catalunya tindrà aquest dimarts, 25 d’abril, una jornada marcada per les pluges, que s’estendran a la tarda a nombroses comarques de la meitat nord, i per les altes temperatures. Seran nombroses les zones on se superaran els 25 graus, i els termòmetres seguiran amb la seva escalada fins ben entrat el cap de setmana.

A primera hora del matí circularan núvols alts i mitjans. A l’arribar el migdia els núvols augmentaran al terç nord, que quedarà molt tapat. Veurem estrats baixos a la costa i a la depressió central.

Els xàfecs començaran al final del matí en punts del Pirineu. A l’arribar la tarda, les precipitacions s’estendran en punts del terç nord, especialment a l’interior del nord-est. Seran d’intensitat moderada, però podrien estar acompanyades de tempesta i calamarsa.

Les temperatures màximes continuen la seva escalada. Seran moderadament més altes a totes les comarques, sobretot a les occidentals. A les Terres de l’Ebre es podrien vorejar els 30 graus.

Hi haurà bancs de boirina a la Catalunya central, prelitoral i litoral.

Notícies relacionades

El vent podrà bufar amb ratxes fortes a l’interior de la meitat occidental de Catalunya.

En els pròxims dies es repetiran les precipitacions vespertines al nord, però la gran novetat serà l’imparable augment de les temperatures, que presumiblement tocaran sostre dissabte.