Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dilluns 24 d’abril de 2023: comença una setmana moguda

Hi haurà pluges a les comarques del nord, patró que es repetirà en els pròxims dies

  • La predicció per a finals d’abril que espanta

  • Mario Picazo insisteix en el temut fenomen que va agafant forma a poc a poc

Temps de Catalunya, avui dilluns 24 d’abril de 2023: comença una setmana moguda

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Catalunya inicia dilluns, 24 d’abril, una setmana moguda des del punt de vista meteorològic. A la tarda plourà en diversos punts de les comarques del nord, fenomen que es repetirà en els pròxims dies. Les temperatures avui no variaran gaire, però s’espera que pugin de manera destacada a mitjans de setmana.

Fins al migdia dominarà el sol, malgrat que veurem alguns núvols alts. A partir de mitja tarda, els núvols alts augmentaran i arribaran masses mitjanes que podrien tapar bona part del cel a la meitat nord. Hi haurà núvols d’evolució al Pirineu i a l’interior del quadrant nord-est i núvols baixos a nombroses comarques,

A partir del migdia s’espera algun xàfec feble i local en punts de l’interior del nord-est. Al final del dia hi haurà pluges febles al vessant nord del Pirineu. No es descarta que algunes precipitacions vagin acompanyades de tempesta. La cota de neu oscil·larà entre els 2.200 i els 2.400 metres.

Les temperatures amb prou feines registraran canvis. En alguns punts, pujaran les mínimes, i en d’altres baixaran les màximes. Però seran variacions poc significatives.

Boira

La boira o la boirina dificultarà durant el matí la visibilitat al litoral i prelitoral, la Catalunya Central i l’interior del nord-est.

Notícies relacionades

El vent bufarà amb ratxes fortes a les comarques de Ponent i de les Terres de l’Ebre i al nord del cap de Creus.

Dimarts s’espera que les pluges s’estenguin a més comarques. Les precipitacions es repetiran dimecres, tot i que a menys zones. Dijous no es preveuen precipitacions, però les temperatures podrien tocar sostre.