Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dijous 20 d’abril de 2023: xàfecs i tempestes a la tarda al nord

L’arribada d’un front augmentarà la inestabilitat dissabte i per Sant Jordi

  • La predicció per a finals d’abril que espanta

  • ¿Plourà per Sant Jordi a Barcelona?

  • Mario Picazo insisteix en el temut fenomen que va agafant forma a poc a poc

Temps de Catalunya, avui dijous 20 d’abril de 2023: xàfecs i tempestes a la tarda al nord

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Catalunya tindrà aquest dijous, 20 d’abril, les dues cares de la moneda. Al matí dominarà el temps assolellat, però a la tarda veurem xàfecs (i alguna tempesta) a les comarques del nord-est. Dissabte arribarà un front que marcarà el temps durant el cap de setmana de Sant Jordi.

El sol dominarà al matí, tot i que veurem núvols baixos a les Terres de l’Ebre i al cap de Creus. A partir del migdia creixeran les masses ennuvolades al Pirineu i el Prepirineu, i en altres punts del prelitoral.

Seran precisament aquests núvols els que a partir de migdia generin xàfecs al Pirineu i el Prepirineu, sobretot al vessant sud i el sector oriental. A la tarda, les precipitacions podran estendre’s a altres punts del nord-est. Tot i que seran pluges febles o moderades, podran anar acompanyades de tempesta o calamarsa. La cota de neu se situarà als 2.400 metres.

Pujada de les temperatures màximes

Les temperatures màximes experimentaran un notable impuls. Els registres més alts es donaran en la depressió central i a l’interior de les Terres de l’Ebre, on es podrà arribar als 29º.

Podrien aparèixer bancs de boira o boirina a la vall de l’Ebre i al cap de Creus.

Notícies relacionades

El vent bufarà amb força durant la tarda a la meitat nord de la costa i el prelitoral.

Divendres podran repetir-se xàfecs vespertins al Pirineu occidental i continuaran pujant les temperatures. Dissabte arribarà un front que generarà un descens dels termòmetres i, sobretot, precipitacions que s’acabaran estenent en bona part del territori. El dia de Sant Jordi serà inestable, amb més probabilitat de pluja al nord-est durant la tarda.