Previsió meteorològica

Temps a Catalunya, avui dimecres 19 d’abril de 2023: el dia més tranquil de la setmana

El sol s’imposarà, abans de l’augment d’inestabilitat

  • Els meteoròlegs ho avisen: tempestes imminents a Espanya

  • ¿Plourà per Sant Jordi a Barcelona?

  • Mario Picazo insisteix en el temut fenomen que va agafant forma a poc a poc

Temps a Catalunya, avui dimecres 19 d’abril de 2023: el dia més tranquil de la setmana

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Catalunya tindrà aquest dimecres, 19 d’abril, una jornada tranquil·la, probablement la més plàcida de la setmana. A partir de demà dijous, la inestabilitat s’anirà imposant i portarà xàfecs vespertins a les comarques del nord. Mentrestant, cada vegada és més clar que mig Catalunya tindrà un Sant Jordi plujós.

El cel estarà en general poc tapat o serè. Això sí, veurem la circulació de núvols alts i fins i alguns núvols baixos. No es descarta algun xàfec aïllat i feble a l’extrem nord del Pirineu. La cota de neu se situarà als 2.200 metres.

Les temperatures mínimes han caigut una mica, però les màximes pujaran de manera notable. Algunes zones, sobretot a les comarques de l’interior, vorejaran els 25 graus.

Hi podria haver boira o boirina a les Terres de l’Ebre i a la depressió central.

Notícies relacionades

A la tarda, el vent pot ser fort a l’extrem nord-est.

Els xàfecs de tarda al Pirineu seran la constant a partir de demà dijous. No seran precipitacions fortes, però en algun cas podran anar acompanyades de tempestes. Dissabte arribarà un front que estendrà les precipitacions i portarà també pluges a bona part de Catalunya durant la Diada de Sant Jordi.