Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dimarts 18 d’abril de 2023: més núvols, més pluges

Els models de previsió a mitjà termini apunten que el cap de setmana de Sant Jordi serà inestable

  • La catastròfica previsió per a l’estiu del 2023: «abrasador»

  • ¿Plourà per Sant Jordi a Barcelona?

  • Mario Picazo insisteix en el temut fenomen que va agafant forma a poc a poc

Temps de Catalunya, avui dimarts 18 d’abril de 2023: més núvols, més pluges

EPC

2
Es llegeix en minuts

Aquest dimarts, 18 d’abril, Catalunya viurà una jornada marcada per la inestabilitat, l’augment dels núvols i de la presència de precipitacions, que afectaran més comarques que ahir dilluns. Atents, que els models comencen a deixar entreveure que el cap de setmana de Sant Jordi serà inestable a bona part de Catalunya.

A partir de mig matí augmentarà la nuvolositat al quadrant nord-est, la resta del Pirineu i el Prepirineu i punts del prelitoral. Paral·lelament, hi haurà núvols baixos a la meitat sud del litoral i prelitoral.

A l’acabar el matí, es preveuen precipitacions en punts de muntanya, especialment a l’interior del quadrant nord-est. Durant la tarda, les pluges s’estendran a la resta del Pirineu i és possible que arribin a punts del litoral nord. Tot i que en general seran d’intensitat feble, és possible que en alguns punts vagin acompanyats de tempesta. Paral·lelament, fins a mig matí s’aniran donant xàfecs febles a les comarques del sud.

Les temperatures mínimes pujaran lleugerament, però les màximes tornaran a baixar.

Notícies relacionades

S’esperen ratxes fortes de vent a la tarda al prelitoral sud, Ponent i Terres de l’Ebre.

Les pluges vespertines en zones del nord s’aniran repetint durant la setmana. Les temperatures aniran pujant lleugerament. Els models predictius a mitjà termini, tot i que amb moltes discrepàncies, coincideixen a apuntar una inestabilitat més important el cap de setmana de Sant Jordi. Tot apunta qua les zones amb més risc de pluja seran les del nord de Catalunya, tot i que encara hi pot haver modificacions en la previsió.