Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dilluns 17 d’abril de 2023: la tramuntana es mantindrà fins a la tarda

S’esperen pluges febles a la tarda al nord-est

  • La catastròfica previsió per a l’estiu del 2023: «abrasador»

  • Mario Picazo fa un avís per a la setmana que ve

  • Mario Picazo insisteix en el temut fenomen que va agafant forma a poc a poc

Temps de Catalunya, avui dilluns 17 d’abril de 2023: la tramuntana es mantindrà fins a la tarda

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Catalunya estarà aquest dilluns, 17 d’abril, pendent de la tramuntana, clau en el desenvolupament de l’incendi declarat ahir al sud de França i que s’ha endinsat a l’Alt Empordà. La previsió apunta que el fort vent del nord es mantindrà durant el matí (fins i tot més reforçat), però que afluixarà durant la resta del dia. També s’esperen xàfecs febles a la tarda al nord-est.

El cel estarà pràcticament serè fins al migdia. A partir de llavors creixeran els núvols al nord-est i a la resta del Pirineu. Paral·lelament, veurem núvols baixos a la costa.

Les pluges al nord-est que s’esperen a partir de mitja tarda seran febles i disperses i és possible que arribin a punts del Pirineu, el Prepirineu i nord del litoral. No es descarta que alguns dels xàfecs siguin en forma de tempesta. La cota de neu passarà dels 1.800 als 1.600 metres.

La temperatura mínima pujarà lleugerament, al contrari que la màxima, que baixarà. El descens serà acusat a la meitat sud del litoral o prelitoral.

Notícies relacionades

Com dèiem, la tramuntana continuarà bufant amb força durant el matí al nord i est de l’Empordà. A la resta del territori s’esperen ratxes fortes al prelitoral sud, les Terres del Ebre i les comarques de Ponent.

El patró de pluges a la tarda al nord es repetirà aquest dimarts i dijous. Les temperatures, mentrestant, aniran pujant.