Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dijous 13 d’abril de 2023: més fred, vent i quatre gotes

El descens de les temperatures màximes serà molt acusat

  • Arriba la borrasca ‘Noa’

  • Mario Picazo insisteix en el temut fenomen que va agafant forma a poc a poc

  • L’Aemet avisa: arriben pluges amb un important ‘però’

Temps de Catalunya, avui dijous 13 d’abril de 2023: més fred, vent i quatre gotes

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Catalunya passarà aquest dijous, 13 d’abril una espècie de treva en el clima preestiuenc de què disfrutava aquesta mateixa setmana. La irrupció d’un front derivat de la borrasca ‘Noa’ ens ha portat un important descens de les temperatures i lleus precipitacions en diferents comarques. Aquesta pausa primaveral durarà ben poc. El cap de setmana tornarà el bon temps.

Els núvols es concentraran al nord-est i al litoral i prelitoral central, i a la tarda s’estendran a la resta del territori.

Durant la matinada han caigut llevíssims xàfecs al nord-est i al litoral central i sud. A partir del final del matí poden registrar-se precipitacions febles al Pirineu, Prepirineu i també al nord-est. No es descarta que puguin anar acompanyats de tempesta, calamarsa o neu granulada.

Al vessant nord del Pirineu s’esperen precipitacions intermitents a partir del matí. La cota de neu pujarà dels 800 als 1.200 metres.

L’entrada d’aire més fred després del pas del front provocarà un descens de les temperatures durant la jornada. Les màximes baixaran acusadament després que dimecres s’arribessin als 30 graus a diverses zones. Les mínimes es donaran al final de la jornada.

Notícies relacionades

La Generalitat manté l’alerta per força del vent a nombroses comarques. Les ratxes podran ser molt fortes en la segona meitat del dia a l’Empordà, les Terres de l’Ebre i al sector central del litoral i prelitoral i als cims del Pirineu.

La inestabilitat a l’extrem de Catalunya continuarà aquest divendres, tot i que les temperatures començaran a remuntar. La bonança tornarà el cap de setmana.