Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dimarts, 28 de març del 2023: quatre gotes a la costa a primera hora

Les temperatures pujaran amb força a partir de demà

  • Aemet: es confirmen els pitjors pronòstics per a finals de març

  • La previsió de Mario Picazo per a la primavera

Temps de Catalunya, avui dimarts, 28 de març del 2023: quatre gotes a la costa a primera hora

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Els núvols i les pluges o plovisquejos matiners a bona part de la costa i el prelitoral marcaran el temps a Catalunya aquest dimarts, 28 de març. L’estabilitat anirà guanyant protagonisme a mesura que avanci la jornada. A partir de demà, s’espera un important augment de les temperatures.

Hi haurà núvols baixos a la Catalunya central i al sector central del litoral i prelitoral. Paral·lelament, creuaran el territori d’oest a est núvols alts i mitjans que s’aniran fent més abundants en les hores centrals del dia.

En les primeríssimes hores del matí ha caigut alguna precipitació feble al centre de la costa i el prelitoral, que han afectat, per exemple, l’àrea metropolitana de Barcelona. Les pluges es poden repetir fins al migdia.

La temperatura mínima ha pujat, especialment a les zones amb més nuvolositat. Les màximes pujaran a Ponent, el Pirineu i el Prepirineu.

Els bancs de boira o boirina a zones altes de les comarques centrals reduiran la visibilitat.

Notícies relacionades

El migjorn arribarà a bufar amb ratxes fortes al sud de la Costa Brava i al prelitoral i al sud de Ponent en diferents moments del dia.

L’estabilitat anirà guanyant terreny els pròxims dies. El vent de ponent farà augmentar les temperatures, que tocaran sostre entre dijous i divendres.