Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dilluns, 27 de març del 2023: sol però més fresqueta

Hi continuarà havent ratxes fortes de vent fins al migdia

  • Aemet: es confirmen els pitjors pronòstics per a finals de març

  • La previsió de Mario Picazo per a la primavera

Temps de Catalunya, avui dilluns, 27 de març del 2023: sol però més fresqueta

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Catalunya encara aquest dilluns, 27 de març, un final de mes en el qual s’espera que els termòmetres es tornin a disparar a mitjà termini. De moment, avui serà un dia més fresquet que diumenge i amb ratxes de vent encara fortes a bona part del territori.

El sol dominarà al cel durant bona part del matí. A partir del migdia creixeran els núvols al nord-est i al Prepirineu. Veurem estrats baixos a l’altiplà central i al quadrant nord-est, així com al litoral i prelitoral central.

Es preveu alguna precipitació feble a l’extrem nord del Pirineu, on la cota de neu se situarà als 1.200 metres.

El descens de les temperatures, tant les mínimes com les màximes, serà general. El descens de les màximes serà acusat al litoral i prelitoral central i sud.

El vent i la precipitació podrien reduir la visibilitat a causa del torb. També hi haurà boira o boirina a diferents punts.

Notícies relacionades

El vent bufarà amb força durant el matí a la Depressió Central, al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. La tramuntana podrà arribar a registrar ratxes fortes a l’Empordà.

Per a la resta de la setmana es preveu un increment progressiu de les temperatures, que tocaran sostre entre dijous i divendres. Dimarts al matí es podrien escapar quatre gotes al litoral central.