Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui diumenge 26 de març del 2023: Termòmetres a l’alça

La temperatura tornarà a repuntar amb registres que superaran fàcilment els 25ºC en punts de l’interior, del prelitoral i de la costa

  • Aemet: es confirmen els pitjors pronòstics per a finals de març

  • La previsió de Mario Picazo per a la primavera

Temps de Catalunya, avui diumenge 26 de març del 2023: Termòmetres a l’alça

ALFONS PUERTAS / OBSERVATORI FABRA / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Canvi de terç per a diumenge, 26 de març: torna a pujar la temperatura per assemblar-se a la que hem viscut al llarg de la setmana a Catalunya.

Serà una jornada marcada per la presència del sol en la meitat sud del territori i gairebé tot ponent, però amb un augment notable de la nuvolositat a tota la franja nord, especialment a la tarda, i amb les ja habituals franges de nuvolositat variable al litoral central fins al migdia.

Els termòmetres experimentaran un moderat ascens, que s’anirà notant al llarg del dia i que en punts de l’interior es donarà al final de la jornada.

Així, no serà estrany tornar a anotar registres per sobre dels 25 ºC, especialment al prelitoral, en punts del litoral i en comarques de Lleida i la Catalunya Central.

A partir de mig matí bufarà vent de component oest entre fluix i moderat, amb ratxes fortes en la meitat sud del territori i en cotes altes i amb alguns cops molt forts de fins a 70 km/h.

Notícies relacionades

Per a dilluns, nou descens dels termòmetres, d’una banda, i estabilitat anticiclònica, de l’altra.

Sense gairebé canvis pel que fa al cel, serà una altra jornada marcada pel sol predominant, algunes franges de núvols en el terç nord i la falta de les tan necessitades pluges.