Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui divendres 24 de març de 2023: a 28 graus al març

La temperatura baixarà demà dissabte, però tornarà a pujar diumenge

  • Aemet: es confirmen els pitjors pronòstics per a finals de març

  • La previsió de Mario Picazo per a la primavera

Temps de Catalunya, avui divendres 24 de març de 2023: a 28 graus al març

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

La combinació dels vents i l’escassa humitat faran que Catalunya passi aquest divendres, 24 de març, per un episodi de calor insòlita per a aquestes altures de l’any. Serà un episodi breu, perquè s’espera que s’acabi demà dissabte.

El cel, paradoxalment, estarà bastant enteranyinat. Creuaran el territori d’oest a est núvols alts i mitjans. Paral·lelament, apareixeran núvols baixos al litoral de manera intermitent.

Durant la tarda podria ploure de manera feble al vessant nord del Pirineu. També pot descarregar algun xàfec a l’extrem nord-est de Catalunya.

La cota de neu se situarà als 2.000 metres, una mica més baixa al vessant nord del Pirineu.

Les temperatures pugen, també les mínimes. L’ascens serà notable al sud de la costa i el prelitoral, sobretot al Camp de Tarragona, i a la depressió central. Els valors màxims es mouran entre els 25 i els 28 graus.

Notícies relacionades

S’esperen ratxes fortes de vent a la Costa Brava i a l’extrem nord del Pirineu. Les ràfegues podran oscil·lar entre els 40 i els 60 quilòmetres per hora.

Dissabte refrescarà pel protagonisme de vents de llevant. Diumenge augmentarà la nuvolositat, però també la temperatura. A partir de dilluns, els valors tèrmics tendiran a normalitzar-se.