Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dijous 23 de març de 2023: els termòmetres pujaran fins als 28 graus

El pas de núvols alts i mitjans enteranyinarà el cel

  • Aemet: es confirmen els pitjors pronòstics per a finals de març

  • La previsió de Mario Picazo per a la primavera

Temps de Catalunya, avui dijous 23 de març de 2023: els termòmetres pujaran fins als 28 graus

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Catalunya continua aquest dijous, 23 de març, estancada en una situació d’estabilitat que continuarà fins al cap de setmana. Avui tornarem a tenir núvols de diferent configuració que enteranyinaran el cel. Les temperatures seguiran la seva escalada. Les màximes vorejaran els 28 graus a nombroses comarques de l’interior.

A primera hora veurem estrats baixos al litoral i prelitoral, sobretot al sector sud. Al llarg del dia circularan bandes de núvols alts d’oest a est, que coincidiran a la nit amb núvols mitjans. Conclusió: el cel estarà semitapat bona part del dia.

La temperatura mínima ha pujat lleugerament. La màxima també pujarà, especialment a les comarques de l’interior. Els valors més alts es mouran entre els 25 i els 28 graus a la depressió central i a l’interior de l’extrem nord-est. A la costa, pocs canvis en la temperatura.

Hi haurà bancs de boira i boirina a la vall de l’Ebre, a la depressió central i a la meitat sud del litoral.

Notícies relacionades

La Costa Brava i el nord del litoral central registraran ratxes fortes de vent, que oscil·laran entre els 40 i els 60 quilòmetres per hora.

Divendres serà l’últim dia de pujada de les temperatures. A partir de dissabte, descens tèrmic. Diumenge s’esperen precipitacions al nord.