Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dimecres 25 de gener del 2023: un canvi radical

Després de la nevada de dimarts, torna la pau meteorològica

  • Catalunya afronta una setmana de temperatures gèlides

  • Vòrtex polar: què és i cinc claus per entendre el fenomen

Temps de Catalunya, avui dimecres 25 de gener del 2023: un canvi radical

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts

Canvi radical en el temps de Catalunya aquest dimecres, 25 de gener. Després de la nevada que va travessar dimarts bona part de les comarques catalanes, tindrem un dia plàcid, amb domini del sol tot i que amb bastants núvols, i, sobretot, una pujada notable de les temperatures.

El cel serà variable, amb presència intermitent de núvols alts i mitjans. En ocasions pot imposar-se un ambient ennuvolat. Durant la matinada i primeres hores del matí ha plogut en punts del litoral i prelitoral central i nord.

Al final del dia no es descarta alguna nevada als cims del vessant nord del Pirineu i als massissos del Port. Les precipitacions seran febles.

La cota de neu se situarà al començar el dia en els 800 metres. A la nit baixarà als 600 al vessant nord del Pirineu.

Les temperatures, tant les mínimes, com les màximes, pujaran. No es descarta que algunes poblacions costaneres superin els 15 graus en el tram central de la jornada.

Notícies relacionades

El vent creixerà a nombroses comarques, motiu pel qual la Generalitat manté activats diferents avisos. Hi pot haver ratxes fortes o molt fortes en punts del litoral i prelitoral central i a l’Empordà.

No s’esperen grans canvis en els pròxims dies. Divendres podria tornar a nevar al nord del Pirineu occidental, i les temperatures podrien baixar de nou durant el cap de setmana.