Onada de fred

Neu a Barcelona: aquestes són les zones on està nevant

Els barris alts de la ciutat ja han vist els primers flocs

  • Catalunya, en prealerta per la neu | DIRECTE

  • Barcelona prepara 25 màquines llevaneu per si neva en les pròximes hores

  • Catalunya encara una setmana de fred intens

  • Jorge Rey avisa on nevarà aquesta setmana

2
Es llegeix en minuts

L’onada de fred, per la qual gairebé tot Catalunya es troba en alerta meteorològica, ha adquirit aquest dimarts un nou aspecte. La probabilitat de neu en cotes baixes i molt baixes en bona part del territori ha generat moltíssima expectació. Els primers flocs ja s’han vist a primera hora del matí a diverses comarques de Girona i de Barcelona. A la capital, la neu ha caigut, però no ha agafat, als barris alts (per damunt de la Ronda de Dalt) i a Collserola.

Nombrosos usuaris de les xarxes han captat aquests primers flocs. Un dels més rellevants ha sigut el meteoròleg de l’Observatori Fabra Alfons Puertas, que ha penjat un vídeo a Twitter en què s’aprecia la primera nevada:

La neu també s’ha deixat veure a Roquetes, al costat de La Maquinista i al Rectoret, en plena serra de Collserola:

La precipitació s’ha deixat notar en localitats del Baix Llobregat i del Vallès, com Sabadell:

Cotes molt baixes

Segons la previsió, la neu pot caure en qualsevol punt del litoral i prelitoral català, a cotes que podran oscil·lar entre els 200 i els 500 metres.

Aquest dimarts coincideixen diversos fenòmens meteorològics, la combinació dels quals dona com a resultat la nevada. D’una banda, les baixíssimes temperatures en altura. Es calcula que l’aire estarà a -32ºC a uns 5.500 metres. En segon lloc, la borrasca que està situada al Mediterrani i que aquest dimarts farà un moviment denominat ‘retrògrad’: es desplaçarà d’est a oest, al revés del que és habitual. En tercer lloc, el vent anirà oscil·lant i en ocasions serà de component est, de manera que es carregarà d’humitat.

Notícies relacionades

En el que coincideixen els models és que, en cas de produir-se, serà dispersa i feble. No obstant, Protecció Civil de la Generalitat manté activada la prealerta del pla Neucat.

L’estabilitat tornarà demà, dimecres.