Rigor hivernal

Arriba més fred: l’entrada d’aire d’origen àrtic farà que es desplomin les temperatures aquesta setmana

  • Catalunya activa l’alerta per vent, neu i onatge

  • Ja hi ha data per al veritable hivern si es trenca el vòrtex polar

Arriba més fred: l’entrada d’aire d’origen àrtic farà que es desplomin les temperatures aquesta setmana

ALBA CASASNOVAS

2
Es llegeix en minuts

L’episodi de vent i fred que implicarà la borrasca ‘Fien’ (o ‘Gerard’, que resulta que aquesta és una única borrasca amb dos noms) és només l’aperitiu del que ens espera aquesta setmana. La borrasca porta un temporal de vent intens que provocarà dilluns i dimarts ratxes de més de 70 km/h en diferents territoris, entre els quals l’àrea de Barcelona.

La previsió és tan amenaçadora que la Generalitat ha activat diferents avisos per vent, neu, i mal estat de la mar.

Però la borrasca ‘Fien’ / ‘Gerard’ donarà pas a un intensíssim episodi de fred. La combinació de les baixes pressions amb l’anticicló de les Açores crearà un ‘passadís’ d’aire fred d’origen àrtic. Com a conseqüència, un contundent descens dels termòmetres a partir de dimecres.

La irrupció de la massa d’aire gèlid vindrà acompanyada d’una retirada progressiva del vent. Tot això farà que aquesta sigui la setmana més freda de la temporada (de moment).

Notícies relacionades

Les temperatures més baixes es registraran entre dimecres i el cap de setmana, segons apunten diferents models de predicció a mitjà termini. S’esperen, a més, gelades a nombroses zones d’Espanya, que podrien arribar a poblacions de la costa.

Els termòmetres en ciutats com Barcelona podrien arribar a registrar valors per sota dels 5 graus. En qualsevol cas, les temperatures seran molt inferiors a les habituals en aquesta època de l’any.

valors per sota dels 5 graus. En qualsevol cas, les temperatures seran molt inferiors a les habituals en aquesta època de l’any.