De dimecres a diumenge

La segona meitat del pont portarà pluges generalitzades a tot Espanya

A partir de dissabte s’espera un clar descens de les temperatures a la meitat nord del país, que arribarà acompanyat d’una baixada de la cota de neu

La segona meitat del pont portarà pluges generalitzades a tot Espanya
2
Es llegeix en minuts
EFE

El pas de borrasques atlàntiques i els seus fronts associats donarà lloc a pluges pràcticament generalitzades en aquesta segona meitat del pont de desembre a Espanya, que seran més abundants a l’oest peninsular, ha advertit aquest dimecres el portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo.

A la Península, l’arribada d’un front deixarà precipitacions que podran ser fortes aquesta tarda i a la nit a Andalusia occidental i Extremadura, i que arribaran també a les dues Castelles i punts de la comunitat de Madrid. A la depressió central de l’Ebre, sobretot a Osca i Lleida, hi podrà haver bancs de boira densos i persistents. Per tant, «precaució al volant», adverteix Del Campo.

Aquest dimecres serà un dia plujós també a les Canàries, sobretot a les illes de més relleu, on les precipitacions podrien ser abundants i amb tempestes. «Molta precaució perquè els barrancs poden baixar amb molta aigua», ha advertit Del Campo. També el vent bufarà amb ratxes molt intenses a l’arxipèlag canari.

Segons les dades de l’Aemet, zones del sud-oest de la Península i del nord d’Extremadura han acumulat per pluges en les últimes hores més de 100 litres per metre quadrat.

Previsió de la setmana

Dijous la borrasca s’acostarà més a la Península, i a les Canàries les pluges aniran remetent tot i que seran generalitzades al territori peninsular i abundants a bona part de l’oest i zona centre, així com a Aragó i Catalunya. Serà una jornada molt plujosa en zones muntanyoses de Càceres i el sud d’Àvila, on es podran acumular més de 80 litres per metre quadrat en 12 hores.

Els rierols baixaran amb bastanta aigua i els xàfecs seran forts amb acumulacions de 15 litres per metre quadrat o més en tan sols una hora a la major part d’Extremadura i Andalusia occidental.

Notícies relacionades

Divendres persistiran els efectes de la borrasca del dia anterior i serà de nou una jornada de pluges generalitzades, més abundants a l’oest i zona centre.

Dissabte hi haurà un clar descens de les temperatures sobretot a la meitat nord amb una baixada de la cota de neu fins a tan sols 600-800 metres al Pirineu navarrès i fins a 800-1.000 a la resta de muntanyes de la meitat nord. Probablement aquest dia les pluges donaran una ‘lleugera treva’ abans de l’arribada d’una altra nova borrasca diumenge, segons les prediccions de l’Aemet.