Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui, divendres 2 de desembre de 2022: el fred no afluixa

El cel estarà tapat pels núvols en la major part del territori

  • ¿Quin temps farà a Barcelona pel pont de desembre?

  • Barcelona registra el novembre més càlid en 100 anys

Temps de Catalunya, avui, divendres 2 de desembre de 2022: el fred no afluixa

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts

Catalunya comença a esgotar aquest divendres, 2 de desembre, els dies amb temperatures inferiors al que és habitual. El dia d’avui continuarà sent fred i amb bastanta nuvolositat en bona part del territori. Dissabte ens afectarà una pertorbació al Mediterrani, tot i que amb poques pluges, i diumenge tornarà a imposar-se el sol i pujaran els termòmetres.

Durant tot el dia hi haurà intervals de núvols al litoral i al prelitoral. A l’avançar la jornada els núvols es faran més compactes al Pirineu i el Prepirineu i en punts de la depressió central.

No es descarta algun xàfec feble i aïllat a la Costa Brava.

Les temperatures mínimes i màximes tornaran a descendir, especialment a les comarques de l’interior. Hi haurà gelades matinals i inversió tèrmica (temperatures més baixes a les valls que a les cotes altes).

A partir del migdia hi haurà bancs de boira o boirina en zones profundes de les comarques de Ponent i a la vall de l’Ebre.

Notícies relacionades

Hi pot haver alguna ratxa forta de vent al litoral central.

El cap de setmana tindrà dues cares. Dissabte serà inestable i fred, amb possibilitat de pluja (poca) en algunes comarques. Diumenge guanyarà presència el sol i començarà la remuntada de temperatures, que s’accentuarà durant la setmana vinent.