Meteorologia

Les restes del ‘Danielle’ irrompen a Catalunya amb un rècord de temperatura

  • Arriben les restes del ‘Danielle’ a Espanya: així ens afectarà a partir d’aquest cap de setmana

  • Avís sobre l’huracà ‘Danielle’: «Apunta novament...»

Les restes del ‘Danielle’ irrompen a Catalunya amb un rècord de temperatura

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els termòmetres a Catalunya han pujat fins a superar els rècords de temperatura del setembre, registrats fa més de 10 anys.

Aquest pic ha sigut observat en 2 de les 153 estacions de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA), les del Canós (Segarra, Lleida) amb 35,5º i Baldomar (Artesa del Segre, Lleida) amb 36,1º.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), les dues estacions han registrat la seva temperatura més alta en 33 i 15 anys, respectivament.

Borrasca ‘Danielle’

Encertant el pronòstic, tot es tracta d’un fenomen meteorològic relacionat amb el transport d’aire càlid procedent de latituds més baixes impulsat per la circulació del ‘Danielle’, l’exhuracà transformat en borrasca.

Així mateix, es preveu que en les pròximes hores, les restes de l’huracà ‘Danielle’ portaran a la Península el primer temporal de la tardor, una borrasca atlàntica que deixarà pluges abundants, vents de més de 40 quilòmetres per hora i un important descens de les temperatures. 

Així, mentre aquest huracà, ara convertit en un cicló tropical, es debilita a l’Atlàntic, un front associat arribarà a la Península aquesta tarda i, en els pròxims dies, recorrerà el país d’oest a est, segons les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Notícies relacionades

D’altra banda, després de les altes temperatures durant el dia, el Meteocat ha emès un avís per temps violent a les comarques del Ripollès i la Garrotxa, amb una perillositat molt alta, amb previsió de calamarsa d’un diàmetre superior a dos centímetres, ratxes de vent de més de 25 m/s, tornados i esclats.

Un estiu calorós

Ja a finals de maig ens endinsàvem en una sèrie d’onades de calor encadenades que van aconseguir batre diversos rècords en temperatura –a Catalunya 57 estacions meteorològiques van superar els màxims històrics– i les morts per onada de calor es van quadruplicar respecte al juliol del 2021.