Canvi de prediccions

Avís sobre l’huracà ‘Danielle’: «Apunta novament a la Península Ibèrica»

L’Aemet insisteix que el cicló arribaria a Espanya amb la forma d’una «borrasca típica»

Avís sobre l’huracà ‘Danielle’: «Apunta novament a la Península Ibèrica»

Windy.com

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha avisat d’un canvi en la trajectòria de l’huracà ‘Danielle’, que «apunta novament a la Península Ibèrica». El desenvolupament del cicló, format a mil quilòmetres de les Illes Açores (Portugal), manté en suspens la comunitat de meteoròlegs, que han observat com les prediccions han canviat completament en qüestió de dies. Es pot recordar que recentment s’havia anunciat que les probabilitats d’una possible arribada del tifó al nostre país s’havien diluït.

«En un últim canvi de les prediccions, Danielle apunta novament a la Península Ibèrica», ha declarat Juan José González Alemán, membre de l’Aemet. Amb tot, cosa que tranquil·litza els habitants, el meteoròleg ja ha advertit que, en cas d’arribar a Espanya, ‘Danielle’ no ho faria amb la força d’un huracà, sinó com una «borrasca típica» amb precipitacions i que impulsarà una massa d’aire càlid a partir de dissabte, segons recull Seguim la Méteo.

Cada vegada més feble

Els vents formats pel tifó perden força i la seva velocitat ja ha descendit fins als 130 quilòmetres per hora, vint menys que durant la seva formació. Aquest debilitament de l’huracà provocarà que els seus efectes en cas que arribi al nostre país es reduiran pluges abundants, que podrien aparèixer a finals d’aquesta mateixa setmana.

Notícies relacionades

Així mateix, Meteocatha anunciat que aquest dimecres arribarà un front associat a la baixa situada a prop d’Irlanda. Per aquesta raó, els intervals ennuvolats del matí podrien créixer fins a arribar a deixar precipitacions durant la tarda. Per ara, comarques de l’interior com elBages, l’Anoia, elMoianès o laConca de Barberà, a més de les zones del Delta de l’Ebre, es mantenen en avís per perill moderatde pluges.

Pocs precedents

Al llarg de les més de dues dècades d’aquest segle, només tres tifons han amenaçat les proximitats de la Península Ibèrica. El 2005, l’huracà de categoria u ‘Vince’ va arribar a assolit el sud de Portugal i Huelva. L’any següent, el ‘Gordon’ va contactar amb la zona de Galícia. Tot i això, el cicló més recent a aproximar-se al nostre país va tenir lloc el 2018, quan ‘Leslie’ va provocar fortes ràfegues de vent a la comunitat de Castella i Lleó.