Onada de calor

El dia més calorós de l’any és avui, 6 d’agost

Segons dades de l’Aemet recopilades per la web Eltiempo.es, la jornada en què els termòmetres arriben al pic de temperatura màxima coincideix amb el segon tram del període de canícula a Espanya

sociedad/Clipboard02.jpg

sociedad/Clipboard02.jpg / Tiempo.es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A punt de deixar enrere una altra curta treva en aquesta successió de pics, episodis i onades de calor, Espanya torna a endinsar-se en una nova fase de temperatures extremes que mantindrà els termòmetres en els seus màxims de l’any en la primera setmana d’agost.

Coincideix aquest repunt de les temperatures amb la fase del calendari en el qual meteorològicament fa més calor. Aquest lapse temporal amb la canícula en el punt més àlgid va de la segona quinzena de juliol a la primera d’agost.

A partir d’aquesta premissa i agafant les dades recopilades per l’Aemet del període 1991-2020, la web especialitzada en informació meteorològica ‘Eltiempo.es’ ha calculat quin és el dia més calorós de l’any a Espanya.

Aquest dia en què la temperatura arriba al rècord és el 6 d’agost, amb una temperatura mitjana de 24,3º i una temperatura màxima de 30,7º a escala estatal. Empesa per aquesta canícula diürna, la matinada següent, la del 7 d’agost, es convertirà en la nit més calorosa amb una temperatura mínima pròxima als 18 graus.

Però això no significa que aquest sigui el dia més calorós en totes les localitats on l’Aemet té instal·lada una estació meteorològica, sinó que és el càlcul que fa ‘Eltiempo.es’ de la màxima resultant al fer la mitjana amb totes les dades recopilades aquest dia.

Notícies relacionades

Per posar un exemple, mentre que a l’estació meteorològica que l’agència estatal té a Girona el 6 d’agost és el dia més calorós, a Barcelona va ser el dia 3,tres dies abans.

Fins i tot hi ha altres localitats que arriben a la seva cota màxima molt abans –Vigo, el 14 de juliol– o bastant després –Bilbao, el 27 d’agost–.