Temps a Catalunya

Les províncies de Barcelona i Lleida, en avís per temperatures màximes aquest dimecres

  • ¿Què és una nit tropical i per què es produeix?

  • ¿Què és el flaix de calor?

Les províncies de Barcelona i Lleida, en avís per temperatures màximes aquest dimecres

EFE / J.J.Guillen (Efe)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya ha començat el mes d’agost amb una sèrie d’alts i baixos amb diferents episodis meteorològics. A principis de setmana, diverses comarques van estar en perill extrem per pluges intenses i temps violent i, alhora, aquest dimarts les comarques de l’Alt i el Baix Empordà tenien un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per perill d’altes temperatures extremes.

Aquest dimarts, el cel s’ha mantingut clar o poc ennuvolat en general, malgrat que hi ha hagut també alguns intervals de núvols fins al migdia a la Catalunya central i al litoral i prelitoral central.

Però l’episodi de temperatures extremes no ha vist el seu final, ja que Meteocat també ha emès un avís de perill moderat (1/6) per a aquest dimecres a les comarques del Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental al matí, i a la tarda a les comarques de la província de Lleida: el Pallars Jussà, l’Alt Urgell, la Noguera, el Solsonès, la Segarra, l’Urgell, el Pla d’Urgell, les Garrigues i el Segrià.

El perill de les onades de calor

Notícies relacionades

En tan sols un mes, el Ministeri de Sanitat ha pogut atribuir fins a 2.222 morts a causa de les temperatures extremes, dada que ja gairebé triplica la mitjana dels últims anys.

Així doncs, els avisos per altes temperatures pretenen alertar la població perquè prengui mesures per combatre les temperatures, ja sigui evitant les activitats al sol en les hores centrals del dia com intentar hidratar-se el màxim durant el dia.