Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, divendres, 15 de juliol: totes les comarques, en alerta màxima per la calor

  • Catalunya es posa en alerta i imposa dures restriccions per la calor

  • Onada de calor a Catalunya: ¿quant durarà i quines zones afectarà més?

  • ¿Què és el flaix de calor?

  • De la calitja al meteotsunami: aquests són els fenòmens que ens han assolat els últims mesos

Temps a Catalunya avui, divendres, 15 de juliol: totes les comarques, en alerta màxima per la calor

EFE / Ramon Gabriel (Efe)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’onada de calor entra en el moment més dur. Totes les comarques de Catalunya estaran en algun moment d’aquest divendres, 15 de juliol, en alerta màxima per la calor. S’espera que els termòmetres superin clarament els 40 graus a les comarques més occidentals. La situació ha obligat la Generalitat ha imposar restriccions en nombrosos municipis.

La matinada de nou ha sigut insofrible. Les mínimes no han baixat dels 20 graus en conjunt i han superat els 25 en molts punts del litoral. El Meteocat ha destacat el cas de l’Observatori Fabra (a 411 metres d’altitud), on s’ha registrat un valor mínim de 29 graus.

El vent de garbí farà que cap al migdia les temperatures màximes a la costa oscil·lin entre els 32 i els 36 graus. A l’interior la majoria de valors oscil·laran entre els 35 i els 40. A les comarques de Ponent s’espera arribar als 42 graus.

Notícies relacionades

Com ja és habitual aquests dies, el cel estarà serè, a excepció del Pirineu i el Prepirineu, on es preveuen núvols d’evolució diürna. Els núvols baixos tornaran a aparèixer a la costa, sobretot al delta de l’Ebre. Malgrat el cel serè, tindrem pols en suspensió (calitja). Hi pot haver ratxes de vent de fins a 50 km/h a l’interior.

El pic de calor va per llarg. La previsió del Meteocat és que dissabte pugin encara més les temperatures i que els termòmetres segueixin molt amunt al començament de setmana. Ningú s’atreveix a assegurar encara quan acabarà l’onada de calor.