Meteorologia

Desglaç, allaus, gelades i onatge posen en risc el nord peninsular

  • La zona del Pirineu tindrà risc per vent del nord i per onatge fort de dos a tres metres

  • L’avís per temperatures mínimes afectarà Osca, Girona i Lleida

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Cinc províncies tindran aquest dimarts avís de risc (groc) per desglaç, allaus, onatge i fred, amb temperatures mínimes de fins a -6 ºC, segons ha avisat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A la zona del Pirineu

En concret, l’avís per temperatures mínimes afectarà Osca, Girona i Lleida i, a més, Girona tindrà risc per vent del nord de força 7 i onades de dos a tres metres. El risc per allaus afectarà el Pirineu d’Osca i seran més probables als massissos de Jacetània i Alt Gàllego per sobre dels 2.000 metres. També hi ha risc d’allaus a Navarra. Mentrestant, el desglaç posarà en risc Burgos.

Núvols i pluges febles al nord

Aquest dimarts, en general predominarà el cel ennuvolat al nord de Galícia i en l’àrea cantàbrica i hi haurà precipitacions febles al principi del dia a Cantàbria i País Basc. A les Balears s’esperen intervals ennuvolats igual que al litoral central de Catalunya, on no es descarta alguna precipitació feble i aïllada.

A la resta del litoral mediterrani peninsular i al golf de Cadis predominarà el cel poc ennuvolat, mentre a la resta de la Península i en l’entorn de Melilla hi haurà intervals ennuvolats que tendiran a aclarir-se al llarg del dia.

Quant a les Canàries, el cel estarà ennuvolat o amb intervals ennuvolats a l’oest de l’arxipèlag, amb alguna precipitació feble més probable a l’extrem nord-occidental, i poc ennuvolat a la resta. A l’interior de Galícia hi haurà boires i bancs, així com en algunes zones muntanyoses, en les depressions del nord-est i àrees de la Meseta.

Temperatures i vent

Notícies relacionades

Quant a les temperatures, l’Aemet indica que les màximes pujaran en el terç nord i a l’interior del sud-est peninsular, mentre que les mínimes tendiran a baixar a Melilla i a l’interior de la Península. Les gelades febles afectaran zones de muntanya i de manera dispersa la Meseta Nord i l’est de la Meseta Sud. Al Pirineu seran una mica més intenses mentre que en la resta del país s’esperen pocs canvis tèrmics.

Finalment, els intervals de vent fort del nord bufaran a l’Empordà tot i que aniran amainant. A Galícia, vall de l’Ebre, façana oriental peninsular, les Balears i en l’entorn d’Alborán bufaran vents de component oest. A les Canàries predominaran els alisis tot i que amainaran i en la resta predominaran els vents fluixos.