Nadal mogut

Protecció Civil activa l’Alerta del pla VentCat per la previsió de fort vent al Pirineu i Prepirineu

Les ratxes més intenses podran variar entre els 90 i els 108 km/h

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya –el pla VentCat. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu per a aquest divendres, dia de Nadal, forts vents sobretot a les comarques del Pirineu, el Prepirineu, l’Alt Empordà, Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Les ratxes més intenses podran superar els 108 km/h a l’Alt Empordà, Baix Ebre i Montsià; i els 90 km/h al Pirineu i Prepirineu, l’Anoia, comarques de Tarragona i nord de les Terres de l’Ebre. Protecció Civil crida a fixar bé les decoracions nadalenques de balcons i terrasses, i extremar precaucions en la mobilitat i activitats a l’exterior.

Fortes onades i nevades

Aquest episodi de vent també anirà acompanyat de fort onatge al cap de Creus i el cap de Begur, per la qual cosa demanen extremar les precaucions i no acostar-se a les zones on trenquin fort les onades.

Es poden produir nevades divendres a la Vall d’Aran, i acumular-se més de 10 cm per sobre dels 900 metres.

De cara a l’avís per vent, es demana extremar les precaucions a les zones on bufi fort, sobretot pel que fa a la conducció i a les activitats a l’exterior. També, i preventivament, cal fixar bé qualsevol element de decoració nadalenca de balcons i terrasses perquè no voli a causa del vent.

Precaucions en la mobilitat

Notícies relacionades

Quant a la mobilitat, es recomana reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle. En el cas d’avançar vehicles de gran mida, vigilar especialment amb la distància de separació lateral. També es demana fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada i subjectar el volant de manera segura i forta.

Es preveu que el front fred duri a Catalunya fins al dia de Sant Esteve, per la qual cosa cal mantenir-se alerta.

Temes:

Pirineus