Meteorologia

Una massa d’aire polar farà que es desplomin les temperatures per Nadal

Entre dijous i divendres, els dies de la Nit de Nadal i Nadal, el mercuri descendirà 10 graus

-FOTODELDIA- GRAFCAV1476  RONCESVALLES (NAVARRA)  07 12 2020 - Varias familias se divierten en la nieve acumulada hasta este lunes en Roncesvalles tras el primer temporal de nieve y frio que azota estos dias el centro y norte de la comunidad Foral  EFE Villar Lopez

-FOTODELDIA- GRAFCAV1476 RONCESVALLES (NAVARRA) 07 12 2020 - Varias familias se divierten en la nieve acumulada hasta este lunes en Roncesvalles tras el primer temporal de nieve y frio que azota estos dias el centro y norte de la comunidad Foral EFE Villar Lopez / Villar Lopez

1
Es llegeix en minuts

L’arribada a la península d’una massa d’aire polar, procedent de l’interior del continent europeu, propiciarà una baixada brusca de les temperatures a mitjans de setmana, coincidint amb la celebració de les festes nadalenques.

Entre dijous i divendres, dies de Nit de Nadal i Nadal, les temperatures descendiran fins a 10 graus respecte a valors de dies anteriors, ha avançat Rubén del Campo, portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), per incidir que aquells dies l’ambient es preveu molt més fred.

Dijous s’esperen precipitacions al nord de Galícia, sistema central occidental, àrea Cantàbrica i el Pirineu, de caràcter feble en general, però que podran ser persistents i en forma de neu entorn dels 1.200-1.000 metres, i fins i tot en cotes una mica més baixes.

Per contra, en gran part de l’est i sud del país, predominarà el cel poc ennuvolat o amb intervals de núvols alts. 

Divendres persistirà la situació anticiclònica a l’Atlàntic, al nord de la península, configurant un flux dominant de vent fred del nord/nord-est i amb pluges en l’àrea cantàbrica i el Pirineu, extrem nord-oest de la Península i les Balears, i amb menor probabilitat als litorals del Llevant i l’Estret. 

Notícies relacionades

A l’entorn del Pirineu i de la serralada Cantàbrica les precipitacions seran en forma de neu en altituds pròximes als 1.000/1.200 metres al principi, i podran descendir per sota dels 1.000 metres al llarg del dia. 

A partir del cap de setmana vinent es «reforçaria l’arribada de vents del nord-est i nord», que farien augmentar la situació d’ambient fred, ha conclòs el portaveu.