Alerta a Catalunya

La pluja causa danys i obliga a interrompre la circulació de trens entre Cerdanyola i Montcada Bifurcació

El Meteocat emet un avís pel risc d’incidències a municipis del Vallès, el Barcelonès i el Maresme i la crescuda del riu Besòs a Santa Coloma

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El servei meteorològic català (Meteocat) ha emès aquest divendres un avís per acumulació de pluges de més de 200 mm en 24 hores a zones del Vallès Occidental. A les 17 hores d’aquest divendres, al sud de la comarca ja s’havia superat aquesta quantitat, i les fortes precipitacions havien de continuar fins i tot ben entrada la nit.

Cerdanyola del Vallès ha sigut una de les localitats més afectades per les intenses precipitacions.

Les pluges torrencials també han afectat el cabal del riu Besòs, que ha superat el nivell d’alerta al seu pas pel municipi de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), per la qual cosa Protecció Civil ha demanat extremar la precaució.

Tal com ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua, arran del temporal de pluja de les últimes hores, el cabal del Besòs s’ha situat a primera hora de la tarda en els 131 metres cúbics per segon a l’altura de Santa Coloma de Gramenet.

Per això, Protecció Civil ha aconsellat tenir molta precaució, no acostar-se a la zona ni tampoc accedir a la llera del riu davant la previsió que l’aigua pugui arribar a cotes no habituals.

La pluja que assola el Vallès Occidental aquest divendres a la tarda ha soscavat la via del tren a diferents punts del tram entre Cerdanyola i Montcada i Reixac, segons ha informat Renfe. Els danys causats en la infraestructura pels «forts aiguats» caiguts a la zona han obligat Adif a interrompre la circulació per les dues vies entre aquests dos punts, afectant els trens de les línies R-4 i R-7.

A causa del temporal, que de moment no ha deixat ferits, els Bombers de la Generalitat han rebut fins a les cinc de la tarda un total de 145 avisos relacionats amb la pluja, 130 dels quals a la regió d’emergències metropolitana nord, 14 a la metropolitana sud i 1 a la central, tot i que només s’ha activat la sortida en 37.

Notícies relacionades

Els bombers han intervingut en inundacions de plantes baixes, patis i terrasses, i han hagut de revisar filtracions d’aigua a sostres i valorar possibles riscos de despreniment i per assistir vehicles embussats en bassals.

En la majoria dels casos, els bombers no han pogut actuar per la poca acumulació d’aigua o perquè la trucada era per avisar de bassals en carreteres o que sortia aigua de les clavegueres per alguns lavabos de domicilis particulars mentre encara plovia.