NORD PENINSULAR

Una borrasca atlàntica deixarà pluges i fred aquest dijous i divendres

La depressió se situa sobre les illes Britàniques i afectarà el Cantàbric i el Pirineu

GRAFCAV6407. SAN SEBASTIÁN (ESPAÑA), 09/06/2020.- Unas personas se protegen con paraguas este martes en la playa de Ondarreta en San Sebastián. Los cielos en Euskadi se presentan nubosos o cubiertos con lluvias débiles y chubascos, poco probables en el sur de Álava y más intensas y persistentes en Gipuzkoa y que irán cesando por la tarde, cuando se abrirán claros, temperaturas en ligero ascenso y vientos del noroeste, flojos en general en el interior y más intensos en el litoral. EFE/Juan Herrero

GRAFCAV6407. SAN SEBASTIÁN (ESPAÑA), 09/06/2020.- Unas personas se protegen con paraguas este martes en la playa de Ondarreta en San Sebastián. Los cielos en Euskadi se presentan nubosos o cubiertos con lluvias débiles y chubascos, poco probables en el sur de Álava y más intensas y persistentes en Gipuzkoa y que irán cesando por la tarde, cuando se abrirán claros, temperaturas en ligero ascenso y vientos del noroeste, flojos en general en el interior y más intensos en el litoral. EFE/Juan Herrero / Juan Herrero (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Una borrasca atlàntica situada a les illes Britàniques es desplaçarà cap al sud i s’aprofundirà «ràpidament», se situarà aquest dijous sobre el mar Cantàbric i afectarà el temps a la Península en els dos pròxims dies.

La borrasca estarà estacionada fins a la segona meitat de divendres, quan començarà a moure’s cap al nord i donarà fi a aquest episodi. Aquesta situació donarà lloc a precipitacions a la meitat nord peninsular, més intenses a Galícia, l’àrea cantàbrica i el Pirineu, on poden ser localment fortes i acompanyades de tempestes i tendiran a remetre durant la segona meitat de divendres.

Respecte a les temperatures màximes, l’Aemet espera que baixin de manera significativa durant dijous a la meitat oest peninsular i donarà lloc a valors inferiors als habituals per a l’època en la meitat nord-oest peninsular.

Divendres s’espera un nou descens de temperatures diürnes que afectarà tota la Península tret del nord-est i s’assoliran de nou per sota dels habituals a la Península excepte a l’àrea mediterrània.

De la mateixa manera, ha pronosticat vents generalitzats de l’oest que dijous assoliran certa intensitat al nord de Galícia i al litoral sud-est andalús i s’intensificaran durant divendres amb ratxes fortes que s’aniran estenent a zones altes del terç nord peninsular.

Notícies relacionades

Igualment, l’estat de la mar també resultarà afectada perquè s’esperen vents de l’oest o del nord-oest de força 7 a la costa nord de Galícia, Astúries i Cantàbria, on s’esperen onades de quatre metres. També hi haurà vents de l’oest de força 7 amb onades de fins a 3 metres al litoral sud-est peninsular.

Les pluges tindran amb avís per risc (groc) a Guipúscoa, Navarra, Osca i Lleida, on es poden acumular més de 15 litres per metre quadrat i el risc per vent, amb ratxes de fins a 80 quilòmetres per hora, afectarà Almeria.