Temps a Barcelona: centenars de paraigües trencats pel vendaval omplen les papereres | VÍDEO

Els Bombers atenen 208 nous avisos entre les 7.00 i les 9.00 hores, sobretot a l'àrea metropolitana i a les comarques de Girona

zentauroepp51851316 badalona 21 01 2020 barcelona ola de frio  viento por la bor200121120430

zentauroepp51851316 badalona 21 01 2020 barcelona ola de frio viento por la bor200121120430 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de paraigües amb les barnilles retorçades per la força del vent omplen aquest matí un gran nombre de papereres de la capital catalana. El vendaval, acompanyat de pluja, ha registrat ratxes de fins a 113 quilòmetres per hora a la zona del Port de Barcelona, de 104 quilòmetres per hora a l’Observatori Fabra i de 98 quilòmetres per hora al barri de Gràcia, cosa que fa inviable protegir-se sota els paraigües, que pateixen els efectes devastadors del vent.

Tots els parcs i zones boscoses de la ciutat segueixen tancats al públic per prevenció de caiguda de branques i arbres a causa del vent. També estan tancats els accessos a les platges i els espigons de la capital catalana, on s’ha registrat una onada màxima de 7 metres d’altura. L’aigua ha sobrepassat els espigons i ha arribat al Port Olímpic. 

El fort temporal que continua fuetejant Catalunya ha obligat els Bombers a atendre 208 nous avisos entre les set i les nou del matí, sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona i a les comarques de Girona. A la regió metropolitana nord hi ha hagut 61 trucades i a la sud, 57. El total acumulat des de l’inici de l’episodi, diumenge a les 19 hores, és de 2.510 avisos.  [Segueix l’última hora del temporal a Catalunya i València en directe]

El temporal ha deixat nombroses imatges a la capital catalana que demostren la força del vent aquest dimarts.

Vendaval al carrer de Trias Fargas de Barcelona / ferran nadeu

El Port, paralitzat

El Port de Barcelona manté la seva operativa marítima paralitzada a causa del fort onatge i al vent causat pel mal temps que fueteja Catalunya, que no permet la sortida de vaixells de les seves instal·lacions. El Port va decidir ahir, dilluns, restringir les seves operacions marítimes en la infraestructura i suspendre l’activitat a la terminal de contenidors BEST i la terminal multipropòsit de Port Nou fins a nou avís.

Aquest dimarts ha informat des del seu compte de Twitter que l’operativa terrestre també ha quedat suspesa per motius de seguretat a la terminal de contenidors APM. Continuen tancades les següents zones del port: el passeig de l’Escullera, el moll Adossat, el nou passeig del Trencaones, la plaça de la Rosa dels Vents i la platja de Sant Sebastià. Finalment, l’accés al moll d’Espanya, on s’ubica el centre comercial Maremàgnum, ha quedat restringit i només s’hi pot accedir des de la rambla de Mar.

Un motorista cau per la força del vent a la zona del Port Olímpic de BCN / ferran nadeu

El ple del Parlament, ajornat

Notícies relacionades

El ple del Parlament que havia de començar aquest dimarts a la tarda s’ha ajornat a dimecres pel temporal que està afectant tot el territori de Catalunya. Fonts parlamentàries han explicat que el ple, que havia de començar aquest dimarts a les 15.00 hores i allargar-se fins dijous, començarà dimecres a les 09.00. 

A tot Catalunya, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha efectuat fins al moment un total de 25 assistències a persones que han resultat ferides pels efectes del temporal de vent i que han requerit trasllat hospitalari, segons informa aquest organisme.