TEMPORAL HIVERNAL

Sacs de sorra com a dics de contenció de 'Gloria'

L'Ajuntament de Barcelona ha disseminat per tot el front marítim enormes bosses per frenar l'avanç del mar embravit per la borrasca

borrasca gloria la mar y el viento en las playas de barcelona / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona es prepara per rebre la borrasca ‘Gloria’, que promet fuetejar amb virulència amb ratxes de vent de més de 70 quilòmetres, pluges abundants a partir de dilluns, i nevades en cotes realment baixes. L’Ajuntament ha activat aquest migdia el Pla d’Emergències pel mal estat de la mar, amb onades que en les pròximes hores poden arribar als sis metres. Davant aquesta situació, a més, de demanar a la ciutadania que s’allunyi d’espigons i passejos costaners, el consistori ha posat en marxa un pla perquè el mar no es mengi la sorra de les platges de la ciutat, com ja va passar amb el temporal de desembre, anomenat ‘Elsa’. [Segueix les últimes notícies sobre la borrasca ‘Gloria’, en directe].

Fa un mes el temporal va arrasar amb el passeig de la Barceloneta, l’aigua va arribar fins a pàrquings i portals de veïns. Els xiringuitos de la platja van demanar llavors al consistori una solució per evitar que una altra borrasca o temporal de vent –cada vegada més agressius i freqüents– els destrossés l’immoble. 

Nou decorat costaner

Notícies relacionades

Per això l’Ajuntament  ha instal·lat durant aquesta setmana enormes sacs de sorra alineats a la sorra per fer de dics de contenció de les onades descontrolades. Aquest nou element de ‘decoració’ costanera es mantindrà mentre duri el temporal.

La reposició de la sorra de les platges, una cosa que realitza l’Ajuntament «de forma puntual», serà més endavant. En vista de la previsió de possibles episodis meteorològics similars, els operaris municipals espararàn fins a la primavera per reposar la sorra i així donar el tret de sortida de la temporada de bany.