TEMPORAL HIVERNAL

La borrasca 'Gloria' ja deixa pluges a bona part de Catalunya

El centre de la pertorbació es desplaça cap a les Balears i implica fortes ratxes de vent i nevades a cotes molt baixes a partir de dilluns

gloriametocat

gloriametocat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La borrasca 'Gloria' toca des d'aquest diumenge a primera hora bona part de Catalunya, amb pluges que han entrat per ponent, al prelitoral i prelitoral sud. Les precipitacions es donaran al llarg de tot el territori, excepte a Girona, durant tot el matí. La cota de neu se situa entre els 1.000 i 700 metres. 

Però això només és el primer acte de 'Gloria', ja que la situació meteorològica s'anirà complicant en les pròximes hores i en els pròxims dies, fins dimecres, com a mínim.

Las ratxes de fort vent -de fins a 70 quilòmetres per hora- ja afecten les comarques de Girona i el prelitoral de Barcelona. Les ones en aquesta zona ja superen els dos metres d'altura en alguns punts (demà s'espera que les ones arribin als 5 metres). Per això que ahir la Generalitat va activar l'alerta del pla Ventcat.

En el següent vídeo es pot observar el fort vent que bufava aquest matí a la platja de la Barceloneta:

whatsapp-video-2020-01-19-at-104134 / periodico

Crescudes de rius i rieres

Notícies relacionades

Les pluges més fortes afecten, de moment, municipis de la costa de Tarragona, com Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, on s'han registrat gairebé 40 litres per metre quadrat. Demà, dilluns, s'espera que les pluges copioses afectaran tot el territori, amb una petita treva diumenge a la tarda. S'espera que durant aquest episodi hi hagi crescudes sobtades de rius i rieres.

Al llarg de diumenge a la tarda la temperatura descendirà i nevarà a les comarques de Lleida i als Ports, a Tarragona. Avui la cota de neu se situarà fins als 700 metres, però s'espera que a partir de dilluns les nevades puguin baixar fins als 200 metres a zones del Maresme. 

Consells de Protecció Civil