ALERTA PER TEMPORAL

El temporal arriba a Catalunya aquest dimecres

Barcelona activa l'alerta pel mal estat del mar i tanca els espigons

undefined51181511 fotodeldia  grafcva265  valencia  02 12 2019   una persona p191203172148

undefined51181511 fotodeldia grafcva265 valencia 02 12 2019 una persona p191203172148 / Kai Forsterling

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a aquest dimecres precipitacions persistents, localment fortes o molt fortes i amb tempesta a València, les Balears i litoral de Catalunya.

A més, en la meitat est peninsular i a les Balears estarà ennuvolat o cobert, tot i que les precipitacions tendiran a cessar al llarg del dia al sector sud d’aquesta zona; de manera més feble i amb menys probabilitat podrien estendre’s a l’àrea de l’Estret i a la resta de la meitat est peninsular. La cota de neu a la Península se situarà entre el 1.600 i 1.800 metres al Pirineu i a les serres del sud-est peninsular; 1.800 metres baixant a 1.400/1.600 metres a la Ibèrica oriental.

Les temperatures màximes tendeixen a pujar sobretot a la meitat nord peninsular i poden ser localment notables a l’interior del País Basc i alt Ebre; les mínimes pugen al nord-est de la Península i baixen a la seva meitat oest. S’esperen gelades febles a gran part de la meitat nord peninsular.

Vent de l’oest al litoral d’Alborán, del nord o nord-est a les Canàries, de l’est a les Balears i del nord o nord-est a la resta de la Península. Serà fort o amb intervals d’intensitat forta al litoral mediterrani peninsular i a les Balears.

Temporal a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dimarts el Pla Bàsic d’Emergència Municipal pel mal estat del mar davant les previsions meteorològiques i la pujada de l’alçada de les ones i ha restringit l’accés als espigons i a les zones on trenquen les ones per evitar riscos per a les persones.

En un comunicat, l’ajuntament ha explicat que el pla s’activa en fase d’alerta quan hi ha avisos de mal estat del mar i es poden produir, amb una probabilitat alta, ones de més de 2,5 metres, que es converteixen en un perill per a les persones o per destrosses al mobiliari.

Notícies relacionades

Com a conseqüència d’aquesta activació i per prevenció, el consistori recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti accedir a les platges, a més, recorda que està prohibit accedir als espigons i entrar al mar mentre onegi la bandera vermella.

En aquest sentit, la Guàrdia Urbana s’ha desplegat al litoral barceloní i prohibeix el pas als espigons i a les zones on trenquen les ones, per evitar riscos per a les persones.