TEMPORAL

Les pluges tornen a Catalunya

La Setmana Santa s'estrenarà amb sol i acabarà amb pluges

whatsapp-video-2019-04-09-at-191156 vid 09 192406 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’episodi de pluges i calamarsa que es va viure ahir a la tarda a Barcelona i en algunes ciutats de l’àrea metropolitana sembla que no tornarà a repetir-se aquest dimecres. La pluja ha caigut a la ciutat de Barcelona a primera hora de la tarda, però els registres han sigut inferiors als d’ahir. 

Les vacances de Setmana Santa, que començarà aquest divendres i acabarà el dilluns 22 d’abril, a Catalunya, planteja incertesa quant a la predicció, però sembla que el més probable és que el temps estable i les temperatures més altes del que és habitual predominin fins al Diumenge de Rams i al final d’aquell dia arribi un front per Galícia que deixarà precipitacions generalitzades, almenys, dilluns i dimarts, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Cap de setmana prevacacional

En concret, divendres "tan sols" s’esperen "algunes" precipitacions al Cantàbric oriental i al vessant nord del Pirineu, i a l’est de Catalunya, Mallorca i Menorca s’esperen intervals ennuvolats amb possibilitat de xàfecs a les illes. Aquell dia la cota de neu estarà per sobre de 1.200 metres. No obstant, al final del dissabte augmentarà la nuvolositat per l’oest.

Entre el Diumenge de Rams i el dimarts 16, l’AEMET preveu que "bona part" de la Península estarà afectada per l’arribada d’un sistema frontal que entrarà des de l’Atlàntic.

Front fred a partir de diumenge

Així, al final del diumenge entrarà un front fred per Galícia que deixarà precipitacions a la meitat nord de la Península dilluns i dimarts i tampoc es descarten en altres punts del centre, Llevant i les Balears. Al sud, al contrari, seran molt poc probables. La cota de neu podria descendir fins als 1.200 o 1.400 metres al nord.

Tot i que les temperatures pujaran de nou diumenge de manera general, dilluns i dimarts descendiran, a conseqüència del front fred.

Notícies relacionades

La incertesa sobre l’evolució atmosfèrica "creix considerablement" per al període entre dimecres i divendres, però de moment, l’AEMET considera "probable" que un nou front atlàntic entri per l’oest de la Península i que la inestabilitat augmenti de manera generalitzada.

Les precipitacions, en forma de pluges o xàfecs, es podrien presentar en gairebé qualsevol punt de la Península sent més probables cap al nord-oest i menys probables al sud-est i les Balears. A les Canàries no s’esperen canvis significatius per a aquells dies.

Temes:

Pluges Catalunya