TEMPESTA AMENAÇADORA

La ciclogènesi Gabriel posa en alerta 15 comunitats d'Espanya

La borrasca provocarà ratxes de vent de fins a 120 km/h i onades de 5 a 8 metres

dyd9tpqx0ai5941

dyd9tpqx0ai5941

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La borrasca Gabriel Gabriel –formada per un procés de ciclogènesi explosiva– ha posat aquest dimarts en alerta 15 comunitats d’Espanya per ratxes de vent de fins a 120 quilòmetres per hora i per fort onatge d’entre 5 i 8 metres, informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la seva web.

A Cantàbria tenen alerta taronja (risc important) per onades d’entre 5 i 7 metres i per ratxes màximes de 110 quilòmetres per hora al litoral. L’Aemet adverteix que en caps i zones especialment exposades pot ser que s’arribi als 120 km/h.

A Astúries i al País Basc hi ha avís taronja per ratxes màximes de 120 quilòmetres per hora en zones delsPicos d’Europa i de l’interior, respectivament. En les dues comunitats es preveu fort onatge, amb onades d’entre 4 i 7 metres.

Navarra ha activat l’avís taronja per ratxes màximes de vent de 90 quilòmetres al vessant atlàntic, i l’alerta groga per vent i per neu en zones del Pirineu, mentre que a Galícia només Lugo té activat l’avís taronja per ratxes màximes de 100 quilòmetres per hora a A Mariña.

L’arxipèlag balear té alerta taronja a l’illa de Menorca per fenòmens costaners adversos, amb onades de 4 metres d’alçària, ia Mallorca hi ha avís groc per onatge de tres metres.

A Andalusia, avís taronja a Almeria i Granada

A Andalusia, la província d’Almeria està amb avís taronja per vent de 90 quilòmetres per hora a Nacimiento, Campo de Tabernas, Valle del Almanzora i Los Vélez, mentre que a la província de Granada hi ha alerta també taronja per fenòmens costaners adversos.

Notícies relacionades

Les províncies d’Osca (Aragó), Albacete (Castella-la Manxa), totes les de Castella i Lleó, tret d’Àvila, Valladolid i Salamanca, Lleida i Tarragona (Catalunya), Alacant i València (Comunitat Valenciana), Melilla i les comunitats de Madrid, La Rioja i Múrcia tenen alerta groga per vent, onades, neu o risc d’allaus.

L’Aemet avisa que amb l’alerta taronja hi ha risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, tot i que sí per a alguna activitat concreta.