Cel poc ennuvolat

El temps serà estable aquesta Nit de Nadal

Lleida i 7 províncies més tenen avisos per boira

zentauroepp46313316 mas periodico arbol de navidad181219182419

zentauroepp46313316 mas periodico arbol de navidad181219182419

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El temps romandrà estable aquest dilluns 24 de desembre, dia de la Nit de Nadal, tot i que en 15 províncies s’han decretat avisos per risc de boira, majoritàriament, i vent, fenòmens costaners i pols en suspensió a les Canàries, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En concret, la boira afectarà Lleida, Osca, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Valladolid i Zamora, mentre que les set illes Canàries tenen avisos per diferents fenòmens, amb la pols en suspensió com a comú denominador. El vent posa en avís El Hierro, La Gomera, La Palma i Tenerife, mentre que serà una alerta a La Gomera, La Palma i Tenerife.

Durant aquesta Nit de Nadal s’espera temps estable i cel poc ennuvolat o amb núvols alts a la majoria del país, amb boires i núvols baixos a les dues Mesetas, les Balears, vall de l’Ebre i altres depressions del nord-est.

Les boires poden ser persistents localment a la Meseta nord i depressions de Catalunya i Aragó i s’esper calitja a les Canàries.

Augment de temperatures

Respecte a les temperatures, durant el dia es produirà un augment al centre i sud-est peninsulars, alt Ebre i serralada Cantàbrica, amb valors "per sobre dels habituals", tret de les zones de boira, segons indica l’AEMET.

De fet, a Múrcia s’arribarà als 23ºC de màxima, i en altres províncies, com Almeria, Girona, Granada o la ciutat autònoma de Melilla, les màximes seran de 20ºC.

Al contrari, s’espera un descens dels termòmetres en zones de boira, litoral cantàbric i el Pirineu, així com gelades febles i disperses en zones de les dues Castelles i de muntanya.

Notícies relacionades

Finalment, el vent serà de component sud a Galícia i del sud-est a les Canàries, amb intervals forts o molt forts a les illes de més relleu. Serà de Llevant a l’Estret i vent fluix a la resta, que tendirà a component nord al nord-est peninsular i les Balears.

Per als pròxims dies, i en concret per a Catalunya, el Meteocat també preveu estabilitat:

Temes:

Nadal