Les pròximes denominacions

¿Tens nom de borrasca?

Aquesta és la llista dels pròxims ciclons que afecten Espanya, França i Portugal en la temporada 2018-2019

undefined41276984 graf703  bergondo  a coru a   11 12 2017   estado en el que 171220132357

undefined41276984 graf703 bergondo a coru a 11 12 2017 estado en el que 171220132357 / Cabalar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Adrià, Beatriu i Carles seran alguns delsnous noms assignats a les borrasques profundes de caràcter atlàntic, que afectinEspanya, França i Portugal en la temporada 2018-2019 i que produeixin un gran impacte en béns i en persones.

Aquesta iniciativa, que va arrencar l’any passat, pretén propiciar una comunicació més efectiva davant d’episodis de vent de nivell taronja o vermell, associats al pas d’una borrasca profunda, segons dades facilitades per l’Agència de Meteorologia (Aemet), que assenyala que l’àrea d’afectació inclou l’Oceà Atlàntic i Mediterrani.

Així, les pròximes borrasques profundes que afectin aquesta zona d’Europa a partir d’octubre es diran, per aquest ordre: Adrià, Beatriu, Carles, Diana, Étienne, Flora, Gabriel, Hel·lena, Isaïes, Júlia, Kyllian, Laura, Miquel, Nicole, Òscar, Patrícia, Robert, Sara, Teo, Vanessa i Walid.

Una borrasca o depressió és un tipus de cicló (huracans, tifons i baixes polars, entre d’altres) que es desenvolupa en latituds mitjanes i on el vent gira en sentit contrari a les agulles del rellotge dins de l’hemisferi nord.

Quan hi hagi alertes

La borrasca només es nomenarà quan es prevegin condicions que donin lloc a l’emissió d’alertes de vent, taronja o vermell, i que en el cas d’Espanya, assoleixin ratxes màximes superiors als 90, 100 i 110 quilòmetres per hora en funció de les zones.

Notícies relacionades

Les borrasques conservaran el mateix nom durant tot el període de la seva vida activa i, a més, si una borrasca ja nomenada per un altre grup es dirigeix a aquestes latituds, s’haurà de respectar i conservar el mateix nom donat per l’altre grup.

Aquesta nova manera de comunicar fenòmens adversos, es desenvolupa en el marc d’Eumetnet, organització l’objectiu de la qual és assegurar i facilitar la cooperació entre els Serveis Meteorològics Nacionals d’Europa, i en coordinació amb MétéoFrance (França) i IPMA (Portugal).