A Càceres

Zorita marca la temperatura màxima a Espanya a mitjanit, 34,9º

Extremadura ha registrat 9 de les 10 temperatures més altes

rjulve8741756 calor  muchacha bebe agua en la playa de la nova icaria  fot180723203316

rjulve8741756 calor muchacha bebe agua en la playa de la nova icaria fot180723203316 / MARTI FRADERA

1
Es llegeix en minuts
Efe

Extremadura ha registrat aquesta mitjanit 9 de les 10 temperatures més altes de tot Espanya, amb la localitat de Zorita al capdavant, on el mercuri ha assolit els 34,9 graus, segons les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Villanueva del Fresno, a la província de Badajoz, ha sigut el segon municipi d’Espanya on ha costat més agafar el son, amb termòmetres a 34,7 graus; mentre que el tercer ha sigut Alconchel, també a Badajoz, amb 34,5 graus.

A més, l’estació ubicada a Castuera (Badajoz) ha registrat 33,9 graus i les de Brozas (Càceres) i Olivenza (Badajoz) s’han situat en 33,8 graus.

De la mateixa manera, el termòmetre ha assolit aquesta mitjanit els 33,6 graus als municipis de Zarza la Mayor i Cañaveral.

Tanca el llistat la localitat de Jerez de los Caballeros, amb 33,5 graus.

Aquests valors han situat aquestes localitats extremenyes com les nou més caloroses d’Espanya durant aquesta matinada.

El Centre d’Atenció d’Urgències i Emergències 112 d’Extremadura activarà avui l’alerta roja per altes temperatures des de les 14 h fins a les 21 h a Las Vegas del Guadiana, a Badajoz, i al nord de la província de Càceres.

Evitar el sol

Segons les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), s’esperen temperatures màximes de 44 graus i mínimes per sobre dels 22 graus, mentre que al nord de la província de Càceres les mínimes superaran els 24 graus en molts punts.

Així mateix, s’activarà l’alerta taronja per temperatures que assoliran els 43 graus a les zones de La Siberia Extremeña, Barros i Serena i al massís de Càceres, el Tajo i Alagón, Villuercas i Montánchez.

Notícies relacionades

Les temperatures mínimes previstes superaran els 22 graus.

El Centre 112 aconsella a la ciutadania evitar l’exposició al sol en les hores de més risc, no consumir begudes alcohòliques i prendre molt líquid lleugerament ensucrat, com te fred i aigua amb llimona, i posar especial atenció en els ancians i els nens, controlant el seu grau d’hidratació.