Mal temps

L'alerta per vent a Catalunya es prolonga fins a la matinada

La Guàrdia Urbana de Barcelona tanca la part alta del parc Güell per precaució

Els Bombers ja han fet més d'un centenar de sortides, especialment a les comarques de Tarragona

fcasals42729084 l arbre de grans dimensions que ha caigut a sobre d uns cotx180331142334

fcasals42729084 l arbre de grans dimensions que ha caigut a sobre d uns cotx180331142334 / Bombers de la Generalitat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vent i la pluja són protagonistes aquest dissabte a bona part de Catalunya. Des d'aquest divendres, Protecció Civil manté activada l'alerta del pla especial d'emergències per risc de vent que ha entrat pel sud del territori. Els Bombers han rebut més d'un centenar d'avisos per les fortes ratxes de vent, principalment al Camp de Tarragona. La majoria d'incidències són per retirar arbres i branques que han caigut i elements inestables d'edificis o de la via pública com cobertes, bastides i tendals. Destaca un servei per retirar una placa del sostre del CAP de Riudoms (Baix Camp), que amenaçava de caure al carrer. Així mateix ha obligat a restringir el trànsit de camions i caravanes a la A-7.

A Barcelona l'ajuntament també ha activat el pla d'alerta municipal per vent a les 11.45 hores. Els bombers de la capital catalana han fet una vintena de sortides. A més, la Guàrdia Urbana ha tancat la part alta del parc Güell per precaució.

El telèfon 112 ha rebut 65 trucades i Protecció Civil allarga l'episodi fins a la matinada. Aquesta nit s'espera que bufi amb menys força.

Des de la Generalitat es demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats d'oci a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

També reclama extremar la precaució en les activitats a l'aire lliure tant en l'entorn natural com a les zones urbanes pròximes a arbrat com parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. 

Notícies relacionades

I a la zona amb menys vent, a les comarques del nord-oest, pluja.

Finalitzat aquest episodi, per a aquest diumenge s'espera un augment de les temperatures, i dilluns tornaran les pluges.

Temes:

Pluges