Previsió meteorològica per a l'11-S a Catalunya

¿Quin temps farà durant la Via Catalana?

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu xàfecs i possibles tempestes al nord-est català i al litoral i prelitoral central

L’SMC ens mostra el temps que farà durant la celebració de la Via Catalana.

L’SMC ens mostra el temps que farà durant la celebració de la Via Catalana. / SMC

1
Es llegeix en minuts

Un dels interrogants de la Diada d'aquest any, marcada per la cadena humana independentista, és saber quin temps farà. Moltes persones volen saber si el temps acompanyarà, o no, la reivindicació. La veritat és que no del tot, almenys, durant la primera meitat del dia. Així ho preveu el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que anuncia alguns xàfecs fins al migdia. Les precipitacions continuaran a la tarda i, sobretot, al nord-est català i al litoral i prelitoral central. Alguns trams per on passarà la Via Catalana estaran, també, tapats pels núvols.

POSSIBLES PLUGES AL NORD-EST

Els que tinguin pensat anar a la Via als trams del Gironès, la Selva, el Maresme o el Barcelonès hauran d'anar ben equipats amb paraigua i impermeable. Encara que l'SMC anuncia que hi ha més probabilitat de xàfecs durant el matí en aquestes zones geogràfiques, les precipitacions podrien continuar durant la tarda. Per la seva banda, els trams del Garraf, el GarrafBaix Penedès i el Tarragonès també estan alertats, però s'espera menys risc de pluges.

SOL A LES TERRES DE L'EBRE

Per contra, la zona que fins fa pocs dies demanava a crits més participants a la cadena, les Terres de l'Ebre, és la que disfrutarà de la millor temperatura, igual el territori sud de la Costa Daurada.

TEMPERATURES

Pel que fa a les temperatures, en general seran altes. A la Depressió Central, les mínimes oscil·laran entre els 7º i els 12º; al prelitoral es concentraran entre els 11º i els 16º i al prelitoral aniran dels 14º als 19º. Les màximes seran semblants a totes les zones, entre 21º i 26º, i fins i tot seran una mica més elevades a les Terres de l'Ebre.

MÉS PLUJA I MENYS VISIBILITAT AL MATÍ

Notícies relacionades

Segons l'avís de la SMC, els sectors del centre de la serralada litoral i prelitoral es podran veure afectats per pluges "febles i moderades" fins al migdia, que podrien anar acompanyades de tempestes i fins i tot de calamarsa.

La visibilitat --passada la primera hora del matí-- durant la jornada serà "excel·lent", exceptuant els moments en què les pluges tapin el cel.